Preparare

Dat fiind că industria cafelei este în continuă expansiune, mereu apar metode noi de preparare a cafelei. În prezent sunt disponibile diferite aparate de preparat cafeaua, de la cele manuale până la cele super automate, cu tot felul de opțiuni. În afară de cea mai populară metodă din aceste timpuri de preparare a cafelei și anume folosirea unui espresor, mai există câteva metode foarte interesante printre care: cafeaua prin picurare (aici se regăsește și obișnuita cafetieră), cafeaua la presa franceză, cafeaua la aeropress și altele. Tot ce trebuie să faci este să te joci cu ingredientele și să experimentezi în funcție de preferințe pentru a-ți descoperi cafeaua perfectă.

Cum se face un ristretto?

Ristretto este o extracție concentrată, scurtă și rapidă, obținută din aceeași cantitate folosită pentru un espresso. Dacă un espresso are în jur de 20-30 ml, ristretto se obține exact la jumătatea acestei cantități, adică 10-15 ml sau 20-25 ml pentru un dublu ristretto.

Cum se face un frappe?

Frappe-ul este o băutură foarte îndrăgită printre amatorii de cafea, dulce și cu o textură cremoasă, descoperită accidental de către greci în 1957. Multitudinea de rețete pe care le găsim ne arată clar că frappe este mai mult o băutură care se adaptează în funcție de consumator.

Cum se face un espresso macchiato?

Espresso macchiato este o băutură echilibrată care combină espresso cu o cantitate egală de lapte. Termenul “macchiato” înseamnă frecat în italiana, iar denumirea aceasta se folosește frecvent pentru a descrie băuturi mici cu puțina cremă de lapte sau chiar frișcă.

Cum se prepară un espresso Italian?

Termenul de espresso italian este folosit în multe contexte pentru două băuturi diferite. Unii se referă la ristretto, alții se referă la espresso scurt pentru a descrie un espresso italian.

Cum se prepară un cappuccino?

Cappuccino este o băutură extrem de populară și consumată la nivel global, o găsim în toate coffee shop-urile din întreaga lume și o preparăm cu plăcere acasă atunci când aparatura din bucătărie ne permite. A apărut la scurt timp după inventarea espressorului în Italia și a devenit rapid una dintre cele mai îndrăgite băuturi din cafele.

Cum se face un cafe latte?

Cafe Latte este băutură pe bază de espresso la care se adaugă cremă de lapte. Cafe Latte-ul este cunoscută ca fiind băutura cu cea mai mare cantitate de lapte din meniurile coffee shop-urilor.

Cum se face o cafea americano?

Americano este o băutură des consumată în cafenele, adesea regăsită în meniuri și sub denumirea de long black. Aceasta a apărut ca o nevoie de a dilua gustul puternic de espresso cu apă caldă, dar și pentru a imita rapid gustul unui brew, metodă care durează mai mult ca preparare.
backside of a woman making coffee

Totul despre prepararea cafelei la ibric

Ibricul este pentru mulți dintre noi primul impact pe care l-am avut cu prepararea unei cafele. De sute de ani și până în prezent, ibricul a fost o metodă îndrăgită de a prepara cafea acasă.
food wood dawn caffeine

10 tipuri de cafea răcoritoare pentru zilele de vară

Odată cu vremea călduroasă, pe lângă nevoia de hidratare, apare nevoia de a consuma băuturi răcoritoare. Pentru iubitorii de cafea, vremea caldă este mereu un pretext bun pentru a consuma cele mai îndrăgite băuturi din meniurile coffee shop-urilor.
white tea cup on gray surface

Cum se prepară corect cafeaua turcească?

Cafeaua turcească sau cafeaua la ibric preparată la nisip a fost mereu îndrăgită de cei mai novice consumatori de cafea. Această metodă de preparare este printre cele mai vechi mijloace de a obține o băutură energizantă, în zilele noastre fiind chiar o tradiție în anumite culturi.
assorted liquor bottles

Ce este irish coffee și cum se prepară?

Irish Coffee sau cafeaua în stil irlandez își are originile în anii 1940. Pe vremea când călătoriile din America în Europa se făceau cu hidroavionul, curajoșii care traversează Atlanticul în aer ajungeau la destinație foarte înfrigurați.
selective focus photography of a cup of black coffee

Tipuri de băuturi pe bază de espresso

Cafeaua a devenit pentru mulți dintre noi fie o necesitate, fie un fel de ritual de a ne deconecta din cotidian. Așa că nu e de mirare că această industrie explodează de la an la an, iar periodic apar băuturi noi în meniurile cafenelelor locale.