Cum se face un frappe?

Frappe-ul este o băutură foarte îndrăgită printre amatorii de cafea, dulce și cu o textură cremoasă, descoperită accidental de către greci în 1957. Multitudinea de rețete pe care le găsim ne arată clar că frappe este mai mult o băutură care se adaptează în funcție de consumator.

Frappe-ul îl găsim în multe contexte că fiind o băutură pe bază de cafea, deși există multe variante care nu conțin cafea deloc. Acest lucru se datorează mai mult faptului că această băutură nu este consumată, în general, de cei mai mari împătimiți ai cafelei, ci mai degrabă de împătimiții de texturi cremoase, frișcă și siropuri dulci.

Cum se prepară un frappe?

Întotdeauna poți fii creativ în prepararea unui frappe combinând infinit de multe variante de cafea cu lapte și siropuri. Pentru a obține acasă un frappe bun, dulce și cremos ai nevoie de una din următoarele variante de ustensile.

  • Shaker
  • Blender
  • Borcan cu capac
  • Aparat de frappe

Cu oricare din variantele de mai sus poți obține un frappe delicios, așa că alege recipientul care îți este la îndemână și adaugă următoarele ingrediente.

  • 1 linguriță cafea instant sau 5-6 cuburi de cuburi de gheață din cafeaua preferată sau
  • un dublu espresso rece.
  • 200 ml lapte sau 200 ml half & half
  • 25 ml de sirop de zahăr

Toate ingredientele se omogenizează puternic până se formează o cremă densă care se toarnă într-un pahar și se servește fie cu frișcă, fie cu siropul preferat, fie cu ambele.

Tips & Tricks preparare frappe

  • Espresso diluează crema de lapte, așadar aceasta poate fi înlocuită cu o cupă de înghețată de vanilie pentru o textură mai densă, dar și pentru un gust mai dulce.
  • Folosește întotdeauna espresso rece pentru a obține rezultate.
  • Folosește half&half pentru a obține cea mai densă cremă.
  • Obține cuburile de gheață din cold brew pentru un gust mai puțin accentuat de cafea.


Citește și...