Tipuri de Cafea

Un adevărat cunoscător de cafea știe foarte bine că există diferite tipuri de cafea și vă învăța cum să le diferențieze și să și-o aleagă pe cea preferată. De fapt, există cafea pentru toate gusturile, de la cafelele foarte tari, până la dulcele affogato. Este o adevărată nebunie ce poți face cu acele mici boabe de cafea. Tipul boabelor de cafea folosite, locul de proveniență al acestora și metoda folosită la prăjirea lor, vor da gustul și aromă din cana ta. Există două categorii principale de boabe de cafea pe care le vei întâlni, și anume, arabică – care are un gust mai dulce, dar este și mai scumpă și robusta – care este mai amară dar puțin mai ieftină.

Cea mai bună cafea boabe cu arome

Cafeaua boabe poate veni în multe variante, origini sau grade de prăjire. Recent au început să apară o serie de cafele boabe cu diverse arome care pot fi preparate în orice variantă. Este oare o alternativă bună şi un înlocuitor pentru aromele pe care le-am putea adăuga în mod normal?

Cea mai bună cafea boabe pentru ibric

Ibricul este una dintre cele mai vechi metode de preparare a cafelei. Aproape toți am descoperit gustul și mirosul unei cafele dintr-un ibric. Această metodă folosită de sute de ani este și astăzi un mod comun de a prepara cafea, iar pentru anumite culturi este chiar un ritual.

Cum alegem tipul de prăjire al cafelei

Cafeaua perfectă și tipul de prăjire sunt două dintre cele mai des întâlnite asocieri pe care le facem atunci când căutam să obținem băuturi cât mai bune. În ultimii ani aceste asocieri au devenit mai evidente, pungile de cafea fiind din ce în ce mai informative cu privire la gradul de prăjire sau originea boabelor.

Totul despre cafeaua instant

Cafeaua instant este o băutură foarte cunoscută și întâlnită în întreagă lume fiind cea mai ieftină și rapidă alternativă de a prepara o cafea. Nu are nevoie de niciun accesoriu pentru a o obține, pur și simplu o ceașcă și apa caldă vor fi suficiente. Totuși ce este și cum este obținută?
hands of a woman with manicured nails making coffee

Cea mai bună cafea măcinată

Cafeaua poate veni în multe variante, origini sau tipuri de prăjire. De-a lungul timpului, modalitatea de a o prepara a devenit o preocupare din ce în ce mai mare, iar descoperirea de noi arome și gusturi a dus la o întreaga industrie. Unii aleg totuși varianta completă, aceea de a se bucura de preparare pornind de la o cafea boabe, alții aleg varianta simplă, rapidă și accesibila de a scurta procesul și a cumpăra direct cafeaua măcinată.
brown coffee beans

Cea mai bună cafea boabe

Cafeaua boabe provine din foarte multe surse ca să nu le poți diferenția în arome și gust. Arborele de cafea crește în toate zonele tropicale și numără până la câteva sute de varietăți ale acestuia. Gustul este un aspect subiectiv, însă fiecare zona de proveniență a cafelei boabe are particularitățile ei.
brown coffee beans

Cafea robusta sau arabica? Care e mai bună?

Cafeaua arabica și robusta sunt cele mai cunoscute și consumate soiuri de cafea din întreaga lume. Fără ele, diminețile ar arăta altfel. Îți poți imagina cum ar decurge ziua ta fără acea doză de energie oferită de cafea?
wide angle photo of green grass field

Țările care produc cea mai bună cafea

Cafeaua are o istorie interesantă. Există diverse legende despre cum a fost descoperită, una dintre cele mai cunoscute fiind cea a caprei care a mâncat cireșele de cafea dintr-un arbore, iar ciobanul a observat că este mai vioaie. Apoi oamenii preparau ceai din acele cireșe pentru a obține energie la vânătoare.