Servire

Servirea cafelei este similară cu servirea ceaiului. În primul rând, când pregătești tavă pentru a servi cafeaua, ai grijă să așezi în mijlocul ei cele mai grele obiecte, cum ar fi ibricul, iar celelalte articole de jur împrejur. Următorul pas, foarte important, este faptul că trebuie să servești mai întâi doamnele și domnișoarele de la masă, având grijă ca toate lingurițele să fie orientate la fel și poziționate pe partea dreaptă a musafirilor. În al treilea rând, trebuie să îi poftești pe toți să deguste cafeaua. De asemenea, dacă observi că unii dintre musafirii tăi sunt stângaci, le poți poziționa atât ceașca, cât și lingurița, pe partea stângă. Acest lucru sigur va fi apreciat.

woman in blue denim jacket using macbook pro

Dependența de cafea – mit sau adevăr?

Consumul de cafea a fost dintotdeauna pus sub umbra întrebării dacă provoacă sau nu dependență. Acest lucru a încurajat știința să efectueze mai multe studii, cafeaua având încă substanțe nedescoperite în compoziție.
woman in black tank top and blue denim jeans

Efectul cafelei asupra siluetei

Consumul regulat de cafea are numeroase beneficii asupra întregului organism. Acționează armonios asupra sistemelor cardiovascular, digestiv și nervos. Tocmai de aceea, riscul dezvoltării afecțiunilor diverse este redus semnificativ. Avantajele se resimt și în ceea ce privește aspectul estetic. Produsele cosmetice care conțin cofeină revitalizează pielea și îi conferă o strălucire aparte.
Espresso on a wooden table

Cum se servește un espresso în mod corect?

Espresso este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, cu o lungă tradiție în spate. Se prepară relativ rapid, din boabe măcinate atent și proaspăt prăjite. Însă, băutura ascunde un adevărat mix de emoții și trăiri inedite. Majoritatea tinde să aleagă cafele îndulcite cu diverse arome, fără să își dea seama că espresso-ul oferă de fapt gustul autentic de cafea.
woman posing wearing white dress shirt sitting on window

Ce efecte are cafeaua asupra organismului?

A savura o cafea dimineața a devenit un obicei la care puține persoane pot renunța. Anual, se consumă aproximativ 500 de miliarde de căni. Este recunoscut faptul că o asemenea băutură revigorează organismul și îi oferă doza de energie necesară pentru realizarea activităților zilnice.
person performing coffee art

Cum să faci forme de spumă în cafea

Cafeaua cu lapte este un element nelipsit din viețile noastre, însă nu a existat dintotdeauna. Până în anul 1683, oamenii beau cafea turcească, tare și aproape deloc îndulcită. Nu este de mirare că nu își găseau niciun strop de fericire în ea.