Efectul cafelei asupra siluetei

Consumul regulat de cafea are numeroase beneficii asupra întregului organism. Acționează armonios asupra sistemelor cardiovascular, digestiv și nervos. Tocmai de aceea, riscul dezvoltării afecțiunilor diverse este redus semnificativ. Avantajele se resimt și în ceea ce privește aspectul estetic. Produsele cosmetice care conțin cofeină revitalizează pielea și îi conferă o strălucire aparte.
woman in black tank top and blue denim jeans

Cafeaua slăbește?

Totuși, te-ai gândit vreodată că o ceașcă de cafea te poate ajuta să definitivezi o siluetă de invidiat? Poate părea o afirmație dusă la extrem, dar lucrurile nu stau chiar așa. Numeroși cercetători au încercat de-a lungul timpului să dezlege misterul care gravitează în jurul cafelei. După multe analize și studii de specialitate s-a constatat că o asemenea băutură poate facilita pierderea în kilograme. Însă, e nevoie de un consum regulat pentru a avea parte de rezultatele dorite. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară recomandă 400 mg de cofeină pe zi. Echivalentul unei asemenea cantități este de două cești de cafea cu intensitate moderată. Există, de asemenea, și alte sfaturi pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să scapi de surplusul de țesut adipos:

Variantele care conțin îndulcitori sau alte adaosuri nu sunt deloc indicate – Aromele dulci sunt într-adevăr irezistibile. Însă, excesul poate avea repercusiuni grave asupra sănătății generale.  

Exercițiile fizice nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică – Dacă visezi de mult la un corp bine definit ar trebui să știi că rezultatele nu vor apărea fără puțină muncă. Cafeaua nu este singurul element răspunzător pentru menținerea unui organism sănătos. Dacă vrei să definitivezi o siluetă de invidiat ar trebui să adopți un stil de viață bazat pe sport și alimente bogate în vitamine și nutrienți.

Calitatea este cea mai profitabilă investiție – Dacă totuși nu poți renunța la notele dulci este indicat să alegi cafele de specialitate. Boabele de cafea cultivate în zone exotice au un farmec aparte. Te vei bucura, așadar, de arome autentice de ciocolată, fructe de pădure sau vanilie. O simplă ceașcă de cafea va deveni rapid o aventură palpitantă, pe care îți vei dori să o retrăiești constant.

Cea mai bună cafea boabe

Cafeaua boabe provine din foarte multe surse ca să nu le poți diferenția în arome și gust. Arborele de cafea crește în toate zonele…
Citește tot
brown coffee beans

Eliminarea celulitei

Celulita este o problemă cu care majoritatea femeilor se confruntă și care, în stadii avansate, este foarte greu de îndepărtat. De cele mai multe ori, e nevoie de tratamente corporale profesionale pentru a definitiva o piele armonioasă. Însă cine spune că remediile naturale nu pot avea efectele scontate? Zațul de cafea este o alternativă ingenioasă pe care o poți utiliza pentru a estompa urmele de celulită.

Sezonul estival se apropie cu pași repezi. Dacă vrei să îți etalezi formele într-un costum de baie mulat, iată două sfaturi esențiale care te vor ajuta să definitivezi un aspect de invidiat:

 • De două ori pe săptămână aplică zațul în zona care îți face probleme. Pentru rezultate impecabile e recomandat să îl amesteci cu apă sau ulei de cocos. Masează cu atenție și lasă amestecul să acționeze timp de 10 minute.
 • Poți opta chiar pentru împachetări cu zaț. Un asemenea tratament îți va garanta eliminarea eficientă a toxinelor și a țesutului adipos în exces.

Zațul are, de asemenea, avantaje asupra întregului organism. Printre ele se numără:

 • Eliminarea retenției de apă
 • Îndepărtarea vergeturilor în stare incipientă
 • Definitivarea unei pieli ferme și strălucitoare
 • Tratarea cearcănelor

Cafeaua verde

Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos cafeaua verde este o alternativă pe care merită să o iei în calcul. Majoritatea se bucură de forma finală a cafelei, fără a-și imagina însă care este de fapt procesul propriu-zis de realizare. Boabele de cafea sunt recoltate în starea lor pură și mai apoi sunt măcinate și prăjite cu ajutorul tehnicilor speciale. Ceea ce mulți nu știu, însă, este că o ceașcă de cafea verde poate regla activitatea metabolismului și poate duce la dispariția surplusului de kilograme. De asemenea, reduce senzația de foame și luptă împotriva radicalilor liberi. Tocmai pentru că nu trece prin faza de prăjire, boabele își păstrează toate proprietățile. Facilitează arderea rapidă a grăsimilor și scade nivelul zahărului din sânge. Doza indicată este de 200-400 mg pe zi pentru a obține rezultatele dorite. Poți consuma cafea verde sub diverse forme:

În loc de cafeaua clasică – Poți înlocui cana clasică de cafea cu una realizată din boabe verzi. Gustul te va surprinde în mod sigur, mai ales dacă nu ai consumat până acum cafea crudă. Totuși, pentru mulți consumul de cafea verde poate deveni o adevărată provocare pentru că nu se aseamănă mai deloc cu opțiunile pregătite cu ajutorul aparatelor. Există, însă, câteva rețete pe care le poți utiliza pentru a conferi o note delicate rezultatului final. Poți adăuga în ceașca de cafea proaspăt realizată mentă, ghimbir sau scorțișoară. Menta facilitează eliminarea toxinelor, ghimbirul are efecte termice, iar scorțișoara reduce nivelul de colesterol și are beneficii antiinflamatorii.

Ca supliment alimentar – Poți opta pentru produsele realizate din extract de cafea verde dacă ți se pare că gustul cafelei nu este tocmai pe placul tău.

Poți mânca boabele verzi – Totuși, nu exagera în ceea ce privește cantitatea. Încearcă să consulți părerea unui specialist în nutriție.

Însă, avantajele cafelei verzi nu se opresc aici. Printre ele se numără și:

 • Stimulează activitatea sistemului nervos. O ceașcă de cafea este un adevărat energizant, care te va ajuta să realizezi cu ușurință sarcinile zilnice.
 • Elimină efectele îmbătrânirii premature. Te vei bucura, așadar, de un aspect plăcut și tânăr.
 • Reglează tensiunea arterială.
 • Îndepărtează problema căderii părului.
 • Are numeroase efecte detoxifiante. Tocmai de aceea, riscul dezvoltării diabetului sau afecțiunilor hepatice va fi redus semnificativ.

Cafeaua prezintă, așadar, numeroase efecte pozitive asupra siluetei. Sporește metabolismul, estompează țesutul adipos și îndepărtează urmele de celulită. Totuși, va trebui să acorzi o atenție deosebită câtorva detalii importante. Nu exagera în ceea ce privește consumul de cafea și apelează doar la cafea de specialitate. Cafeaua verde este, de asemenea, o alternativă pe care merită să o iei în calcul, tocmai datorită proprietăților în stare pură.Citește și...