Cafea Boabe

Mulți consideră că cel mai bun tip de cafea este cafeaua boabe. Principalul avantaj este faptul că astfel poți măcina exact așa cum îți dorești cafeaua și ai control mai mare asupra gustului final. Cafeaua boabe trece prin mai puține procese decât celelalte tipuri de cafea, iar varietatea existentă pe piață este mai mare. În plus, spre deosebire de cafeaua măcinată, cafeaua boabe are un termen mai mare de valabilitate, întrucât uleiurile aromatice și volatile nu se evaporă atât de mult în timpul transportului și depozitării. Chiar dacă ești consumator fidel ai cafelei deja măcinate, cel puțin o dată merită să încerci și gustul unei cafele proaspăt măcinată.

Cea mai bună cafea boabe cu arome

Cafeaua boabe poate veni în multe variante, origini sau grade de prăjire. Recent au început să apară o serie de cafele boabe cu diverse arome care pot fi preparate în orice variantă. Este oare o alternativă bună şi un înlocuitor pentru aromele pe care le-am putea adăuga în mod normal?

Cea mai bună cafea boabe pentru ibric

Ibricul este una dintre cele mai vechi metode de preparare a cafelei. Aproape toți am descoperit gustul și mirosul unei cafele dintr-un ibric. Această metodă folosită de sute de ani este și astăzi un mod comun de a prepara cafea, iar pentru anumite culturi este chiar un ritual.

Cum alegem tipul de prăjire al cafelei

Cafeaua perfectă și tipul de prăjire sunt două dintre cele mai des întâlnite asocieri pe care le facem atunci când căutam să obținem băuturi cât mai bune. În ultimii ani aceste asocieri au devenit mai evidente, pungile de cafea fiind din ce în ce mai informative cu privire la gradul de prăjire sau originea boabelor.
brown coffee beans

Cea mai bună cafea boabe

Cafeaua boabe provine din foarte multe surse ca să nu le poți diferenția în arome și gust. Arborele de cafea crește în toate zonele tropicale și numără până la câteva sute de varietăți ale acestuia. Gustul este un aspect subiectiv, însă fiecare zona de proveniență a cafelei boabe are particularitățile ei.
wide angle photo of green grass field

Țările care produc cea mai bună cafea

Cafeaua are o istorie interesantă. Există diverse legende despre cum a fost descoperită, una dintre cele mai cunoscute fiind cea a caprei care a mâncat cireșele de cafea dintr-un arbore, iar ciobanul a observat că este mai vioaie. Apoi oamenii preparau ceai din acele cireșe pentru a obține energie la vânătoare.