Cea mai bună cafea boabe cu arome

Cafeaua boabe poate veni în multe variante, origini sau grade de prăjire. Recent au început să apară o serie de cafele boabe cu diverse arome care pot fi preparate în orice variantă. Este oare o alternativă bună şi un înlocuitor pentru aromele pe care le-am putea adăuga în mod normal?

Top 3 cea mai bună cafea boabe cu arome

Cum ajunge cafeaua să aibă diverse arome?

Cafeaua boabe cu arome a apărut mai mult ca o necesitate de a face față mai ușor cererii mari de cafea cu arome, dar și pentru a acoperi cafeaua de calitate inferioară sau prăjită într-un mod incorect. Cum se obține? Există 4 metode pentru a infuza cafeaua boabe cu diverse arome.

Infuzarea cu ulei aromatizat

Această metodă este cea mai populară și folosită și este foarte ușor de obținut. Într-un recipient cu cafea boabe se toarnă câteva lingurițe (în funcție de rețetă) de ulei aromatizat cu diverse arome precum vanilie, caramel, ciocolată sau altele, se omogenizează astfel încât toate boabele să fie acoperite și se lasă minim o oră la infuzat. Cu cât este mai lungă perioada de infuzare, cu atât boabele de cafea se vor înmuia mai mult cu ulei și se va obține o aromă mai intensă.

Infuzarea cu sirop

Siropul este o altă metodă de a obține cafea boabe cu aromă. Prepararea unui sirop este simplă și se obține din o parte zahăr și o parte apă în care se toarnă arome de sirop precum caramel, peppermint, dovleac sau altele. Acest sirop este ulterior folosit pentru a infuza boabele de cafea.

Infuzarea cu condimente

Simplă și practică, acesta metodă presupune combinarea într-un recipient închis etanș a cafelei boabe cu diverse condimente precum scorțișoară, anason sau păstăi de vanilie. Cu cât vor sta mai mult în contact, cu atât cafeaua va prelua gustul condimentelor. De obicei se păstrează între 24-48 ore.

Infuzarea cu alcool

Deși este o metodă mai puțin folosită, uneori este o practică pentru companiile care vor să obțină ceva unic sau diferit. Cele mai comune băuturi alcoolice cu care se infuzează cafeaua sunt romul și whiskey-ul. Într-un recipient se toarnă alcoolul peste cafeaua boabe și se lasă pentru 24 ore la infuzat. Ulterior, cafeaua boabe se strecoară și se lasă la uscat, apoi se depozitează în recipiente închise etanș.

Cafea boabe cu diverse arome

  • calitate ridicată
  • arome intense
  • prăjire medie
  • aromă de rom
  • prăjită mediu
  • certificată rainforest alliance
  • aromă de zmeură și ciocolată
  • proveniență europeană
  • gust bogat
  • calitate ridicată
  • aromă intensă
  • decafeinizată
  • aromă de caramel
  • gust bogat
  • certificată rainforest alliance
  • calitate ridicată
  • prăjire medie
  • aromă intensă
  • calitate ridicată
  • prăjire medie
  • ambalată ermetic
  • prăjire medie
  • gust intens
  • cantitate mare
  • calitate ridicată
  • aromatizată
  • prăjită mediu

Prepararea cafelei cu aromă

Cafeaua boabe cu aromă poate fi folosită cu oricare metodă de preparare. Cel mai comun mod de preparare a cafelei boabe cu aromă fiind chiar espresso. În acest mod nu mai este nevoie de adăugarea altor arome în băuturi precum cappuccino, cafe latte sau chiar espresso.

În anumite zone este o alternativă bună pentru cafeaua clasică obținută la o cafetieră. În locul clasicelor condimente puse în serverul în care picură cafeaua este mai practică folosirea unor boabe deja aromatizate.

Întrebări frecvente despre cafeaua boabe cu arome

Cât timp poate fi depozitată cafeaua boabe cu aromă?

Dacă este preparată acasă și depozitată în recipiente închise etanș, aceasta poate fi folosită până la 6 luni. Dacă este cumpărată se va respecta termenul de valabilitate impus de producător.

Care este cel mai bun mod de a păstra cafeaua boabe cu aromă?

În general, cafeaua boabe se păstrează cel mai bine în pungi cu valvă unidirecțională care permite oxigenului din interiorul acesteia să fie scos, dar nu permite oxigenului din exterior să intre în contact cu cafeaua.

Există chimicale în cafeaua boabe cu aromă?

Da. Brandurile mari folosesc un ingredient numit propylene glycol care este un solvent folosit pentru a grăbi procesul de infuzare a aromelor în boabele de cafea.

Care este cea mai bună metodă de a infuza cafeaua boabe?

Dintre cele 4 metode, infuzarea cu condimente este cel mai puțin invazivă cu boabele de cafea și nu le modifică structura. În schimb, infuzarea cu ulei este cea mai rapidă, dar și cea mai pronunțată în gust.

Este cafeaua aromatizată bună pentru sănătate?

Pentru că cele mai multe branduri se folosesc de diverse substanțe chimice pentru a obține cafeaua boabe cu aromă, acest aspect nu o face sănătoasă pentru organism. În schimb, dacă aceasta este preparata acasă cu ingrediente precum scorțișoară proaspătă, nu există niciun pericol pentru sănătate.



Citește și...