Cuprins
Top 3 cea mai bună cafea măcinată
- conținut de cofeină scăzut
- cutie reutilizabilă
- gust aromat și dulce
- energie la fiecare ceașcă
- poate fi preparată în orice espressor
- gust intens și pronunțat
- aromă bogată
- echilibrat între dulce și amărui
- nivelul de prăjire 2
De ce să alegi cafeaua măcinată în detrimentul cafelei boabe?
Cafeaua boabe va avea întotdeauna un avantaj în fața celei măcinate din simplul motiv că își păstrează aromele un timp mai îndelungat. În schimb, cafeaua măcinată își pierde 50% din arome în primul minut de la măcinare. Cu toate acestea există cazuri în care este mai avantajos să folosești cafea gata măcinată, cum ar fi:
- În vacante sau drumeții, cafeaua măcinată poate fi folosită imediat, oriunde, fără să mai fie nevoie de un accesoriu precum râșnița.
- Pentru persoanele care consumă ocazional cafea, iar investiția în aparatură performantă nu se justifică. Adevărul este că nu toți suntem băutori zilnici de cafea, iar în acest caz este indicat să folosești o cafea gata măcinată pentru ocaziile speciale când e nevoie de o cafea.
- În momentul în care vrei să te bucuri de o cafea specială, iar râșnița pe care o ai nu este suficient de performantă încât să o valorifici la maximum.
- Pur și simplu este mult mai comod și practic.
Cafea măcinată
- Aromă de lichior cu nuanțe florale
- Corp mediu
- Poate fi preparat în orice aparat
- Conține cofeină
- Este o cafea parfumată
Carraro Ethiopia Yrga Cheffe cafea măcinată 250g conține cafea 100% arabica cultivată în partea de sud a țării, pe un sol vulcanic la o altitudine cuprinsă între 1300-2100 metri, unde sunt anotimpurile (cel secetos și cel ploios) sunt foarte bine definite. Este cea mai parfumată și intensă cafea din lume cu note de iasomie și petale de trandafir. Extrem de aromată, cu un corp mediu și siropos, cu un gust persistent. Ideală a se servi la micul dejun și poate fi preparată prin intermediul a oricărui tip de expressor mokă sau ibric.
- Gust intensificat
- Aromă autentica
- Rețetă tradițională turcească
- Ingrediente naturale
- Ambalaj reutilizabil
Cafea turcească Mehmet Efendi măcinată 500 gr. Această cafea este una autentică și tradițională turcească care are un gust intens și aromat tocmai potrivită pentru o dimineață perfectă, ea te va trezi și te va umple cu energie pentru toată ziua. Această cafea este bine de servit împreună cu rahat lokum sau baklava turcească pentru a aduce această atmosferă deplin. Cafeaua este recomandată de preparat într-un ibric adăugând și o linguriță sau două de zahăr. Cafeaua are un gust nemaipomenit și pronunțat.
- Intensitate potrivită
- Aromă dulce și plăcută
- Cafea cu tărie echilibrată
- Gusr autentic
- Se poate de preparat în orice espressor
Lavazza Qualita Oro cafea măcinată cutie metalică 250g. Cafeaua Lavazza se poate clasifica în zece profile diferite în funcție de aromă, corpozitate și gust. Cafeaua este cu tărie între 5-7 este o cafea echilibrată și cu aromă bogată. Amestec de cafea boabe 100% Arabica, extraordinar de dulci, din următoarele țări: Brazilia, Columbia, Guatemala, Costa Rica, Honduras, Uganda, Indonezia și Statele Unite ale Americii. Este o cafea prăjită mediu, astfel este impecabilă pentru a fi servită în orice parte a zilei.
- Cafea cu cofeină
- Prăjire medie spre intensă
- Granulație fină
- Gust nemaipomenit de plăcut
- Posibilitate de preparare în orice espressor
Lavazza Qualita Rossa cutie metalică 250g, unește gustul dintre cele mai bune boabe de cafea Arabica cu corpul unora dintre cele mai bune cafele robuste. Țară de origine a Lavazza Qualita Rossa este Torino, Italia. O cafea versatilă care poate fi servită cu sau fără lapte. Se adresează persoanelor energice ce vor un început de zi în forță datorită gustului său intens și aromat. De altfel cafeaua poate fi preparată în orice mod, cu ajutorul unui espressor, moka sau la ibric, este o cafea extraordinară de care vei avea nevoie în fiecare dimineață.
- Prăjire medie
- Ambalaj reutilizabil
- Aromă de ciocolată și caramel
- Gust deosebit
- Un echilibru între intensitate și delicatețe
Cafea măcinată illy Classico, 250 gr. Medium roast (prăjire medie) - Un echilibru între intensitate și delicatețe, ce lasă loc aromelor de ciocolată, pâine prăjită, caramel și aromă ușoară de flori. Cutia din metal, argintie, elegantă și comodă, permite protejarea și păstrarea nealterată a amestecului de cafea. Datorită sistemului inventat și patentat, illy extrage aerul din ambalaj, înlocuindu-l cu un gaz inert, presurizat. Această metodă garantează un timp foarte mare de conservare, asigurând prospețimea cafelei pentru cel puțin 25 de luni.
- Conținut de cofeină scăzut
- Cutie reutilizabilă
- Gust aromat și dulce
- Prăjire medie
- Cafea naturală cu intensitate medie
Lavazza Espresso Italiano Classico este o cafea măcinată mediu, 100% arabica, cu un gust blând, rafinat și plăcut, pentru cei pretențioși la tipul și gustul boabelor de cafea. Poate fi folosită acasă sau la birou în orice metode de preparare: ibric, espresso și moka. Cafeaua este prăjită mediu cu un conținut scăzut de cofeină, astfel poți servi mai multe cești de cafea fără probleme. Are un gust plăcut, aromat și cu nuanțe dulci.
- Energie la fiecare ceașcă
- Poate fi preparată în orice espressor
- Gust intens și pronunțat
- Nivelul de prăjire potrivit
- Plăcere și savoare
Cafea măcinată, Jacobs Kronung Alintaroma, 500 g. Totul a început cu visul lui Johann Jacobs: să le ofere oamenilor posibilitatea să savureze cea mai proaspătă cafea și să descopere puterea magică a Alintaromei. Astăzi, după mai bine de 100 de ani, Alintaroma l-a facut pe Jacobs celebru. Magia Jacobs este mult mai mult decât promisiunea unei căni de cafea alintaromate – este promisiunea unui vis. Prepară-ți o ceașcă de cafea JACOBS KRONUNG și bucură-te de Magia Alintaromei. Începe-ți ziua corect și plin de energie cu această cafea.
- Aromă bogată
- Echilibrat între dulce și amărui
- Nivelul de prăjire 2
- Tente de ciocolată neagră și pâine prăjită
- Se poate prepara în orice espressor
Cafea măcinată Julius Meinl Prasident, 500 gr. Acest blend special este un exemplu interesant de cultură a cafelei vieneze. Oferă o aromă bogată, cu note de ciocolată neagră și pâine prăjită. Bucură-te de gustul său complet, perfect echilibrat între dulce și amărui. Preparată la cafetieră (filtru de cafea) se obține o cafea deosebită care iți stimulează toate simțurile. Nivelul de prăjire este 2, astfel este una ușoară și plăcută cu aciditate și dulceață medie, fiind perfectă pentru un început de dimineață energizant.
Particularități ale cafelei în funcție de zona de proveniență
Sutele de soiuri de cafea care se cultivă în zeci de țări ne-ar putea oferi o multitudine de arome în ceașcă dacă am știi să le valorificăm în fiecare băutură. Cafeaua crește în zonele tropicale, dar se diferențiază adesea printre profesioniști prin continentul de proveniență. Uite un mic tabel cu continentul de proveniență și particularitățile pe care le poți regăsi în
gust.
Africa | Aciditate ridicată, note fructate (în special note de mango, grapefruit, ananas), corpolență echilibrata și dulceață specifică. |
America | Echilibru în note, fructate, cu arome specifice de nuci, ciocolată sau marțipan. |
Asia | Corpolență ridicată, note pământii, ușor acide, zonă cunoscută pentru producția de cafea Robusta. |
Alegerea cafelei în funcție de tipul de băutura preparată
Există două mari categorii de cafele pe care le poți avea în vedere când ești în căutarea unei asocieri perfecte între tipul de cafea și metoda de preparare.
Cafeaua procesată natural. Aceasta se obține în ferme prin așezarea cireșelor de cafea la soare într-un strat subțire pentru a se usca. După uscare cireșele trec printr-o mașină specială care îndepărtează straturile cireșelor de boabele de cafea. Această metodă dezvoltă în gust note dulci, aromate, complexe.
Cafeaua procesată prin spălare (washed). O altă metodă foarte cunoscută de a obține cafeaua boabe este acest proces de spălare care conține mai mulți pași: sortarea boabelor, pulping, fermentare, spălare și uscare. Aceasta dezvoltă note de fructe fermentate, iar cafeaua va avea o corpolență și aciditate mai ridicată.
Aceste procesări sunt decisive în gustul din ceașcă, iar pentru fiecare metodă sau băutură există asocierea perfectă.
- Espresso → Washed. Când este servit ca atare se recomandă procesarea prin spălare
pentru notele complexe, aciditatea specifică și corpolență. - Toate băuturile pe bază de lapte → Natural. Procesarea naturală dezvoltă note de bitter în
cafea, iar laptele le acoperă prin dulceață. - V60 → Natural. Pentru a extrage note complexe și o corpolență medie, procesarea naturală
se potrivește perfect cu toate metodele de brew. - Aeropress → Washed. Pentru că e nevoie de o minimă presiune pentru a extrage o aciditate
complexă, se recomandă procesarea washed pentru toate metodele care folosesc presiunea
pentru a extrage cafeaua. - Ibric → Natural.
- Cold Brew → Washed.
Întrebări frecvente despre cafeaua măcinată
Datorită faptului că aceasta își pierde mare parte din arome imediat după măcinare, recomandarea este ca o pungă de cafea măcinată să fie consumată în circa 1-2 săptămâni de la deschiderea pungii.
Una dintre cele mai comune greșeli este aceea de a ține cafeaua în frigider. Aceasta nu se depozitează niciodată în frigider pentru că acționează ca un absorbant pentru mirosurile din orice spațiu
Aceasta se păstrează fie în pungi cu valvă unidirecțională, fie în recipiente închise etanș. Se recomandă ca aceasta să ia contact cât mai puțin cu oxigenul pentru a-și păstra o parte din arome.
În funcție de setările espressoului, o extracție de 40 ml de espresso ar trebui să fie obținută din minim 18 grame de cafea măcinată, recomandare fiind între 18-20 grame.
În funcție de problema pe care o întâmpini, fie ajustezi rețeta, fie o folosești cu o altă metodă precum ibric sau cold brew. Cold Brew poate fi făcut cu aproape orice grad de măcinare.