Cel mai bun espressor manual

Cel mai bun espressor manual este acela care te va ajuta să obții exact echilibrul de gust pe care îl cauți într-o ceașcă de cafea. Diversitatea modelelor este concepută pentru a acoperi o gamă largă de preferințe și nevoi, iar alegerea celui mai bun espressor devine o misiune în sine.

Top 3 cel mai bun espressor manual

Ce așteptări să ai de la un espresor manual bun?

Prepararea unei cafele perfecte la un espressor n-ar trebui să fie o misiune grea. Cu toate acestea, avantajul principal al unui aparat manual este controlul asupra extracțiilor. Acesta poate fi o provocare la început până înțelegi fiecare funcție și cum o poți folosi în a obține băuturi corecte.

Din momentul în care ți-ai setat obiectivele cu privire la ceea ce vrei să obții e bine să știi ce așteptări să ai de un espressor manual bun. Uite o listă cu așteptările pe care să le ai.

  1. Fii gata să înveți arta de a prepara espresso. Controlul asupra extracțiilor vă avea nevoie de ceva antrenament pentru a fixa o rețetă proprie și a înțelege cum se prepară corect un espresso. Reglarea unor funcții importante precum gradul de măcinare, temperatura apei sau presiunea din boiler sunt câteva aspecte pe care e bine să le stăpânești pentru a obține un rezultat bun.
  2. Pregătește-te si pentru accesorii. Partea aceasta poate fi compleșitoare, dar e bine să știi de la început ca un espressor manual necesita accesorii. Vei avea nevoie de o stație de tampare, latiera pentru spumarea laptelui, cântar pentru măsurarea extracțiilor si a cafelei măcinate, instrumente speciale de curățare si o râșniță.
  3. O râșniță bună poate valorifica orice espressor manual. Aceasta reprezintă 50% din calitatea unei extracții, de aceea este important de luat în calcul ca factor important.
  4. Are nevoie de o revizie tehnică periodică. Garniturile aflate în interiorul grupului se schimbă în funcție de frecvența cu care este folosit.

Modele bune de espressor manual

Espressor Gaggia Classic Pro Inox
Espressor Gaggia Classic Pro Inox Premium
  • Elegant
  • Design rafinat cu finisaje satinate
  • Practic în fiecare zi
  • Universal
  • Face cafea calitativă
Vezi Prețul Video

Espressor Gaggia Classic Pro Inox, este espressorul care aduce eleganță și rafinament în fiecare bucătarie. Cu un design deosebit și cu finisaje satinate, Gaggia Classic este o piesă de rezistență de care vei fi cu siguranță mândru. Expressorul are o putere de 1200 W, boiler din oțel inoxidabil și un rezervor pentru apă detașabil cu o capacitate rezervor apă de 2.1 L. Acesta poate prepara simultan 2 cești de cafea, astfel este mai simplu și comod de a servi toți oaspeții cu o cafea aromată oricând.

Verifică Preț Espressor Gaggia Classic Pro Inox
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Silver Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Silver Breville Cel Mai Bun
  • Filtru permanent antioxidare
  • Capacitate mare a rezrvorului de apă
  • Rapiditate în pregătire
  • Practic
  • Design impecabil
Vezi Prețul Video

Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Silver Breville. Obține cafea gustoasă prin simpla apăsare a unui buton. Noul espressor de cafea Breville Prima Latte II Go For It îmbină finisajele moderne cu o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a face o băutură espresso pe bază de lapte. Prin simpla apăsare a unui buton poți obține espresso, cappucino și latte. Cel mai recent produs din portofoliul Breville îți permite acum să faci două băuturi simultan și vine cu un sistem de pompare italian de 19 bari.

Verifică Preț Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Silver Breville
Espressor manual De'Longhi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccino, 15 Bar, 1 l, Oprire automata, Negru/Gri
Espressor manual De'Longhi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccino, 15 Bar, 1 l, Oprire automata, Negru/Gri La Buget
  • Prevăzut cu dispozitiv spumare
  • Rapid în lucru
  • Are oprirea automată
  • Manual
  • Ultramodern
Vezi Prețul Video

Espressor manual DeLonghi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccino, 15 Bar, 1 l, Oprire automată, Negru/Gri. Funcție de oprire automată, după 20 minute de nefuncționare pentru un consum de energie redus. Boiler din otel inoxidabil, rezervor de apă transparent. Sistem “Self-priming” – mașina este întotdeauna gata de funcționare, buton selector unic pentru: on/off, espresso și cappuccino, cu leduri indicatoare. Aparatul poate fi folosit cu cafea macinată sau cu pods – sistem E.S.E: “Easy Serving Espresso”, are emisie de aburi reglabilă.

Verifică Preț Espressor manual De'Longhi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccino, 15 Bar, 1 l, Oprire automata, Negru/Gri
Espressor manual De'Longhi Dedica Style EC 685, 1300 W, 15 Bar, 1.1 l, Slim, Inox
Espressor manual De'Longhi Dedica Style EC 685, 1300 W, 15 Bar, 1.1 l, Slim, Inox
  • Rapid
  • Practic zi de zi
  • Prepară mai multe tipuri de cafea
  • Compact
  • Design modern
Vezi Prețul Video

Espressor manual DeLonghi Dedica Style EC 685, 1300 W, 15 Bar, 1.1 l, Slim, Inox. Cu ajutorul Espressorului manual Dedica, poți prepara un espresso simplu/dublu autentic, un cappuccino cremos sau un savuros caffe latte. Sistemul Cappuccino este componenta principală din procesul de preparare a unei spume de lapte cremoase pentru băuturile cremoase. Conceput pentru a se potrivi perfect în orice bucătărie, ocupând un spațiu mic. Tehnologia thermoblock oferă cafelei o temperatură perfectă, astfel scade riscul de a te frige.

Verifică Preț Espressor manual De'Longhi Dedica Style EC 685, 1300 W, 15 Bar, 1.1 l, Slim, Inox
Espressor manual Lelit PL 41 TEM, 1050 W, 2.7 L, 15 bar, manometru, PID
Espressor manual Lelit PL 41 TEM, 1050 W, 2.7 L, 15 bar, manometru, PID
  • Construcție de calitate
  • Rezistent în timp
  • Cafea pregătită calitativ
  • Design deosebit
  • Universal
Vezi Prețul Video

Espressor manual Lelit PL 41 TEM, 1050 W, 2.7 L, 15 bar, manometru, PID. O constructie de calitate profesionala. Componentele cheie - cazanul și filtru de cos - sunt realizate din alamă, care asigură o stabilitate termică foarte buna. Stabilitatea termică este necesară pentru a obține extracții de espresso de calitate, precum și, atunci când incercăm să obținem lapte mătăsos, cremos pentru cafele și cappuccino. Este un aparat de cafea impecabil pentru tine, zi de zi vei putea face dimineața o cafea perfectă.

Verifică Preț Espressor manual Lelit PL 41 TEM, 1050 W, 2.7 L, 15 bar, manometru, PID
Espressor Manual Barista Max Breville
Espressor Manual Barista Max Breville
  • Tehnologizat
  • Face cafea perfectă
  • Menține o temperatură stabilă
  • Simplu și pratic
  • Face spumă pentru lapte cremoasă
Vezi Prețul Video

Espressor Manual Barista Max Breville, va deveni prietenul tău cel mai bun zi de zi! Mai mult decât atât, espressorul Breville Barista Max iți susține ieșirile cu prietenii: atunci când ai musafiri, prepari rapid două espresso simultan. Râșnița integrată cu 30 de niveluri de granulație te va ajuta să obții cafeaua perfectă! în funcție de granulația aleasă, băutura ta va avea o aromă unică, de fiecare dată! Râșnița are o capacitate de 250g, iar zona de râșnire a cafelei este iluminată, ce o face și mai modernă.

Verifică Preț Espressor Manual Barista Max Breville
Gaggia Viva Prestige espressor clasic
Gaggia Viva Prestige espressor clasic
  • Universal
  • Simplu în folosință
  • Modern
  • Sită dublă din inox
  • Rapid și comod
Vezi Prețul Video

Gaggia Viva Prestige oferă pasiunea de preparare a cafelei tradiționale într-un design compact, executat din oțel inoxidabil, pentru un espresso italian perfect. Noul portafiltru CREMA PERFETTA presurizează perfect astfel încât să te poți bucura de o cremă specială. Aparatul are o putere de 1025 W, ce îl face rapid și practic.Tip aparat Espressor manual, poți prepara tipul de cafea dorit singur, pentru acest lucru ai inclusă și presurizător și un tub pentru încălzirea laptelui care face o spumă perfectă.

Verifică Preț Gaggia Viva Prestige espressor clasic
Espressionata Gusto espresso
Espressionata Gusto espresso
  • Oțel inoxidabil
  • Pregătire rapidă
  • Cafea aromată
  • Design stilat
  • Unversal
Vezi Prețul Video

Espressionata Gusto espresso, împinge apa fierbinte prin boabele de cafea măcinate cu puterea sa de 1100 W și presiunea de 15 bar, dezlănțuind aroma sa completă. Rezervorul detașabil de apă deține un volum de 1 litru și poate fi ușor îndepărtat cu ajutorul mânerului de transport mare, umpleți-l și reintroduceți-l. Datorită tehnologiei Easy Brewing, operațiunea este simplă și explicită: trei butoane mari cu simboluri clare și indicatoarele lor de lumină corespunzătoare sunt aranjate în mod clar.

Verifică Preț Espressionata Gusto espresso

Alegerea celui mai bun espressor pentru tine

Criteriile după care alegi un espressor ar trebui să fie în primul rând subiective (ce îți place și ce băuturi vrei să obții), iar în al doilea rând să țină de factori precum:

Buget

Acesta este cel cu care să începi căutarea propriu-zisă. Piața este diversă cu prețuri între 300 și 10.000 lei, dar în funcție de bugetul pe care îl aloci în achiziționarea unui espressor vei putea găsi mai ușor un aparat potrivit nevoilor tale. Cele mai bune espressoare pornesc în medie de la 1000 lei, totuși 50% din bugetul alocat acestei achiziții ar trebui să se îndrepte și către o râșniță de calitate, plus accesorii.

Brand

Fiecare brand încearcă să se diferențieze în diferite moduri. Unele sunt mai bune decât altele și s-au specializat pe espressoare, altele au o varietate mai mică. Important este să știi exact ce anume cauți la un espressor și de ce anume alegi un anumit brand.

Un exemplu concret ar fi espressoarele Gaggia dezvoltate de Achille Gaggia. Acestea s-au focusat încă de la începuturi pe crearea unor aparate rezistente, capabile să mențină o temperatură constantă în interiorul boilerului și să optimizeze presiunea în parametrii corecți.

Funcțiile cele mai importante

Toate espressoarele vin cu funcții de bază. Însă cele mai importante de care să ții cont sunt: reglarea temperaturii în boiler, reglarea presiunii în grup și în steamer și posibilitatea de a controla cantitatea de apă în extracții. Acestea trei sunt funcții care vor face diferența dintre un espressor de bază și unul performant.

Băuturi care pot fi preparate la espressor manual

Scopul unui espressor manual bun în bucătărie este acela de a replica cele mai bune și cunoscute băuturi. Arta de a prepara cafea se învață relativ ușor, iar o dată stăpânită vei putea explora și mai mult băuturile pe care le găsești deseori în meniul cafenelelor.

Espresso. În mod evident, prima băutură pe care o vei prepara este o extracție de espresso. Rețeta o vei ajusta în funcție de gust, însă e bine să pornești de la o bază. Un espresso se prepară din 18 grame de cafea măcinată fin, la o temperatură de 92 grade, cu o presiune de 9 bari din care să rezulte 40 ml de espresso în 26 secunde.

Americano. O băutură preparată dintr-un espresso dublu și apă (100ml) este probabil cel mai des întâlnită în meniul celor care vor să se bucure de gustul de cafea într-un preparat mai mare cantitativ.

Machiatto. Întâlnit adesea și sub denumiri precum cortado sau cafe noisette, machiatto este o băutură care combină perfect un espresso intens cu crema de lapte în proporții egale. Totuși se diferențiază de celelalte două denumiri prin textura laptelui.

Cappuccino. O altă băutură consacrată pe care o vei savura la un aparat manual este cappuccino. Deși se prepară cu un single shot de espresso și 120 ml de cremă de lapte, frumusețea espressorului manual este că poți controla fiecare băutură, iar cantitățile le poți schimba după preferințe.

Cafe Late. Băutura cu cea mai mare cantitate de lapte își are locul în clasamentul băuturilor pe care să le prepari. Laptele echilibrează gustul intens al cafelei și este perfectă pentru iubitorii de lapte.

Flat White. O cafea intensă preparată cu două shot-uri de espresso și 150 ml de lapte, flat white-ul este o cafea care se prepară ușor la un espressor manual.

Piccolo. Această băutură nu se găsește des în meniul cafenelelor locale, dar există zone internaționale în care este apreciată. Se prepară dintr-un shot de espresso și 40 ml de lapte.

Bine de știut despre întreținerea unui espressor manual

Întreținerea unui espressor manual este una din marile provocări care vin la pachet cu el. Necesită timp și câteva accesorii, dar igienizarea aparatului este un aspect extrem de important care afectează gustului în proporție de 80%. E bine de știut:

  • Curățarea grupului se face după fiecare extracție cu un splash de câteva secunde. În momentul în care ai finalizat o extracție este foarte important să arunci zațul de cafea din grup și să pornești apa în gol. În acest fel vei curăța partea superioară a grupului de cafeaua rămasă acolo.
  • Este bine să ai o periuță specială pentru grup (este curbată la vârf pentru a permite pătrunderea mai ușoară între elementele grupului). Cu aceasta să cureți ocazional spațiul dintre sita superioară și garnituri. Acolo se depune o cantitate considerabilă de cafea, iar daca nu este curățată la timp poate eroda și slăbi garniturile rapid.
  • Flashback-ul este foarte important când ai un espressor manual. Va lungi perioada de viață a aparatului prin prevenirea calcarului în interior și curățarea uleiurilor care se depun în timpul extracțiilor. Pentru a efectua un flashback este nevoie de o soluție specială pentru espressor (pudră sau lichidă) și o sită oarbă (o sită prin care nu curge apa).
  • Steamerul la care se prepară lapte are nevoie de curățare în două moduri. Primul este curățarea imediată a capătului de lapte cu o laveta umedă și un splash. Pornește în gol steamarul după fiecare folosire pentru a preveni laptele să se depună în interiorul acestuia. Al doilea mod este ca, ocazional, capătul steamarului să fie scos și lăsat în soluție pentru espressor circa 10 minute.

Întrebări frecvente despre espressor manual

Care este timpul mediu de încălzire a unui espressor manual?

Timpul mediu de încălzire la un espressor bun este de 15 minute. Acesta poate crește
semnificativ la anumite modele sau în funcție de temperatură din încăpere. Este important ca în
acest timp să nu se efectueze nicio acțiune asupra aparatului, acest lucru poate încetini
încălzirea.

Care este durata de viață a unui espressor manual?

Aceasta poate varia în funcție de frecvența cu care a fost curățat și întreținut, însă perioada
medie a unui espressor bun este de 7 ani. Pentru a prelungi durata de viață recomandat este să
se efectueze o revizie pe an la un tehnician.

Câte cafele pot prepara simultan?

Maxim două. La un singur grup dotat cu un portafiltru dublu se pot obține două cafele în cești
diferite la care se adaugă și lapte după preferințe. În cazul espressoarelor cu două grupuri se
pot prepara simultan maxim 4.

Ar trebui să opresc espressorul după fiecare folosire?

Dacă espressorul este dotat cu funcție de reglare a temperaturii, recomandarea este să rămână
pornit. În caz contrat este bine să urmăriți instrucțiunile de utilizare ale producătorului.

Ce înseamnă 15 bari?

15 bari este presiunea maximă admisă care poate fi exercitată în timpul unei extracții. Deși
aceasta este presiuna maximă, nu este și presiunea recomandată. Pentru cele mai bune
rezultate se recomandă o presiune optimă de 9 bari.



Citește și...