Comparație mărci de espressoare manuale

Comunitatea pasionaților de cafea este într-o continuă creștere de câțiva ani încoace și nu e de mirare că brandurile care produc espressoare manuale au început să se alinieze cu aceasta și să producă aparate din ce în ce mai performante, chiar și pentru uz casnic. De la cafea la accesorii sau espressoare, apar tot mai des ediții speciale pentru pasionați sub titulatura de barista.

Tocmai de aceea să alegi un espressor manual devine în sine o provocare cu toate modelele existente în piață. Am comprimat aici o listă cu cele mai bune și influente branduri care produc espressoare manuale pentru uz casnic, dar care tind către o performanță mai bună, poate chiar similară cu cea din cafenele.

De’Longhi

De’longhi are ca focus principal când vine vorba de producția de espressoare manuale, design-ul și zona de middle prices, combinând performanța la un preț accesibil. Edițiile speciale precum espressoarele Barista oferă aproape perfomanța din coffee shop-uri, integrând funcții precum ajustarea măcinăturii, reglarea presiunii, tamparea automată și constantă sau display pentru reglarea acestora.

Heinner

Heinner este un producător de electrocasince care are că focus accesibilitatea prețului. Majoritatea espressoarelor manuale produse de Heinner sunt în zona low budget, aproape că toate se încadrează între 200 și 1000 lei că preț. Acestea sunt espressoare basic, fabricate din materiale precum plastic și oțel inoxidabil și funcții nereglabile, recomandate în general pentru cei care folosesc foarte rar aparatul și nu caută o performanță ridicată.

Saeco

Saeco oferă espressoare manuale de la cele mai basic până la gama profesională, deși sunt mai degrabă focusați către gama de espressoare automate. În general, cele situate în zona de preț 2000-4000 lei oferă funcții suplimentare precum dual boiler care permite ca extracția și spumarea laptelui să se întâmplă simultan, triple thermoblock pentru o temperatură constantă sau programe de preinfuzie pentru a obține extracții mai bune.

Breville

Breville este unul dintre brandurile care s-a aliniat cel mai rapid cu comunitatea pasionaților de cafea încercând să producă espressoare manuale care să replice exact parametrii unor aparate profesionale care se regăsesc în coffee shop-uri. Competitorul direct al De’Longhi, în special în producția de espressoare manuale, Breville se remarcă prin replicarea parametrilor recomandați de SCA (Specialty Coffee Assocation) în producerea unor extracții corecte. Espressoarele
manuale produse de Breville se găsesc de la 900 până la 4000 lei, fiind printre cele mai recomandate în materie de calitate-preț.

Samus

Samus este un brand românesc de fabricare a electrocasnicelor, printre care și espressoare manuale. Se situează în zona low budget, espressoarele lor costă între 300-1500 lei. Pentru fabricarea lor folosesc materiale ușoare precum plastic sau oțel inoxidabil, iar funcțiile pe care le oferă sunt de bază. Cele mai bune modele pe care le oferă Samus permit monitorizarea presiunii în boiler, controlul temperaturii sau reglarea râșnitei cu mai multe grade de măcinare.

Gaggia

Gaggia, un brand care a inovat espressoarele manuale profesionale încă de la începuturi, este o companie care a fost cumpărată de Saeco on 1999, care apoi a fost cumpărată de grupul Philips. Deși încă operează ca o linie separată de espressoare, Gaggia folosește design-ul Saeco și tehnologia Philips, în special în gama de espressoare manuale. Gaggia era renumit pentru producția de boilere din aluminiu, însă Philips a schimbat producția cu cele din oțel inoxidabil. De aceea Gaggia, Saeco sau Philips produc espressoare asemănătoare ca preț, calitate și tehnologie.

Ce marcă de espressor manual să aleg?

Dat fiind faptul că majoritatea celor care aleg să achiziționeze un espressor manual sunt pasionați, întotdeauna este recomandat ca acesta să ofere cât mai multe funcții care să permită controlul asupra extracțiilor. Indiferent de brand, espressorul manual trebuie să fie dotat cu funcții precum reglarea presiunii și controlul temperaturii pentru a putea explora în detaliu calitatea cafelei.Citește și...