Cuprins
Top 3 cel mai bun espressor manual cu rașniță
De ce să alegi un espressor manual cu râșniță integrată?
Espressoarele manuale sunt aparate la care prepararea unei cafele bune poate fi provocatoare. Manevrarea acestora necesită, în primă fază ceva practică pentru a putea seta toți parametrii în mod corect. De cele mai multe ori trebuie să fii atent la temperatura apei, presiunea din boiler, gradul de măcinare, cantitatea de cafea folosită, timpul de extracție și tot parametrii care pot influența gustul și calitatea cafelei obținute.
La fel și în cazul râșnițelor. Calibrarea acestora pentru a putea obține un grad de măcinare corect este, cel puțin la început, dificilă. De aceea, varianta râșnițelor integrate vin cu câteva avantaje în plus pentru espressoarele manuale care pot face o mare diferență.
- Sunt concepute special pentru extracțiile espressorului având doar câteva grade de măcinare, toate pentru espresso. Acest avantaj face ca ajustarea măcinăturii să fie mult mai simplă.
- Sunt compacte fiind integrate în espressor și nu ocupă spațiu.
- Majoritatea au și doze presetate, ceea ce poate fi un plus la început pentru o dozare mai precisă. Dozarea automată exlude și necesitatea unui cântar separat.
- Pot fi complet automatizate prin dozaj, inclusiv volumetric în extracție.
Dezavantajele unui espressor manual cu râșniță integrată
În funcție de preferințele și nevoile pe care le cauți la un espressor manual, acestea pot veni și cu câteva dezavantaje dacă alegi ca râșnița să fie integrată.
- Râșnița nu poate fi folosită în alte scopuri. Dacă în unele zile îți place să diversifici aromele din ceașcă și preferi o cafea preparată altfel, râșnița nu poate fi folosită și pentru alte metode, fiind exclusiv pentru espressor.
- Râșnița nu poate fi curățată decât cu ajutorul unui tehnician, însă acest pas poate fi făcut de 2-3 ori pe an.
- Râșnița poate fi zgomotoasă.
Dacă niciunul dintre acestea nu reprezintă un impediment, atunci un espressor manual cu râșniță integrată este alegerea perfectă.
Modele espressor manual cu cafea boabe
- Sistem de încălzire Thermal Block
- 2 filtre de inox
- Râșniță integrată
- Presiunea sistemului de 20 bar
- Sistem spumare lapte manual
Orice iubitor de cafea trebuie să își doteze bucătăria cu espressorul Samus Grandissimo 20. Acest aparat este dotat cu cele mai noi și moderne funcții, ajutandu-te să prepari rapid o cafea aromata și cremoasă cu un minim de efort. Aparatul beneficiază de un design modern și elegant și este echipat cu o râșniță cu o capacitate de 250 g și 15 niveluri de măcinare. Pompa de 20 bar va face ca toată aroma cafelei să ajungă direct la tine în ceașcă. În cazul în care dorești să prepari câte două cafele, în cutie vei găsi două filtre de inox pe care le poți folosi.
- Cuțite conice de 38 mm
- Râșniță ceramică
- Tamper încorporat
- Întrerupător furnizare abur
- Manometru
Acest model clasic de espressor este dotat cu manometru pentru măsurarea presiunii din boiler. Aparatul este realizat în Italia, având un corp compact ce conține toate instrumentele necesare preparării unei cafea excelente. Atât întrerupătorul general cât și cele pentru furnizarea a aburului, a cafelei sau apei calde, au o formă ovală și sunt cromate. Poți observa nivelul apei din rezervor atât din lateral cât și din fața aparatului. Râșnița este echipată cu cuțite conice de 38 mm, putând regla nivelul de măcinare.
- Presiunea sistemului de 15 bar
- Rezervor apă de 1,5 l
- Alimentare cu cafea boabe
- 2 duze de cafea
- 3 trepte de temperatură
Acest espressor manual îți va oferii posibilitatea de a recrea în bucătăria ta experiență autentică a unei cafenele de renume. Aparatul are trei niveluri de temperatură pentru infuzie și este echipat cu sistemul de încălzire Thermoblock care asigură întotdeauna o temperatură perfectă pentru prepararea băuturii preferate. Râșnița metalică integrată are opt setări de măcinare, concepute special pentru a se potrivi mai multor varietăți de boabe de cafea. Rezervorul de apă este detașabil și are o capacitate de 1,5 l.
- Cuțite conice
- Grup de măcinare metalic
- Râșniță cu reglaj micrometric
- Manometru
- Ideal pentru acasă și birou
Acest model de espressor este cel mai complex din gama espressoarelor Lelit. Este ideal pentru a fi folosit atât acasă cat și la birou. Aparatul este dotat cu o râșniță cu reglaj micrometric, cuțite conice din ceramică și grup de măcinare metalic. Este realizat în Italia, având o carcasă din oțel anticoroziv și eu un încălzitor pentru cești. Cu ajutorul electrovalvei cu trei căi se evită risipirea substanțelor de bază odată ce procesul de extracție a cafelei s-a încheiat. De asemenea și timpul de așteptare dintre două cafele este diminuat.
- Presiunea sistemului de 15 bar
- Rezervor apă de 2,7 l
- Alimentare cu cafea boabe
- Manometru
- Râșniță ceramică
Acest aparat extravagant este ideal pentru toți consumatorii de cafea. Pentru a putea realiza o cafea aromată din boabe proaspăt măcinate espressorul este dotat cu râșniță proprie. Aparatul îți va furniza informații despre apă, abur și îți permite setarea unei preinfuzii. Este echipat cu funcție de stand by ceea ce duce la o economisire a energiei electrice. Boilerul este confecționat din alamă și are o capacitate de 300 ml, iar pompa poate furniza o presiune de 15 bar. Rezervorul de apă poate susține până la 2,7 l.
- Presiunea sistemului de 15 bar
- Rezervor apă de 0,8 l
- Alimentare cu cafea boabe
- 2 duze de cafea
- Râșniță ceramică
Acest espressor îmbină perfect stilul și funcționalitatea, având un design rafinat și fiind foarte ușor de utilizat. Pompa aparatului poate furniza o presiune de până la 15 bar și, fiind echipat cu două duze, poți pregăti una sau două căni de cafea în același timp. Espressor beneficiază și de un sistem de spumare a laptelui, astfel încât să poți prepara cu ușurință o cafea macchiato sau un cappuccino. Poți alimenta acest aparat atât cu cafea măcinată cât și cu ESE pods. Recipientul pentru cafea are o capacitate de 250 g.
- Presiunea sistemului de 15 bar
- Rezervor apă de 2,8 l
- Alimentare cu cafea boabe
- Portafiltru de 58 mm
- 30 de nivele de granulație
Noua tehnologie Breville a fost folosită pentru a creea acest espressor, astfel încât să poți beneficia de o cafea cremoasă oricând dorești din confortul casei tale. Râșnița cu care este dotat aparatul are 30 de niveluri de granulație și o capacitate de 250 g, iar zona de râșnire a cafelei este iluminată. Espressorul este dotat și cu un portafiltru de 58 mm care permite introducerea unei cantități de 20-22 g de cafea. acesta asigură și o distribuire corecta granulelor de cafea pentru o aromă intensă și bogată.
- Presiunea sistemului de 19 bar
- Rezervor apă de 2 l
- Alimentare cu cafea boabe și măcinată
- 2 duze de cafea
- 8 trepte de măcinare
Acest aparat te va surprinde cu fiecare ceașcă de cafea. Vei beneficia de perfecțiune în prepararea cafelei în stil italian. Cu ajutorul funcției My Menu aparatul îți permite personalizarea și salvarea cantității pentru fiecare rețetă conform preferințelor tale. Râșnița cu care este dotat espressorul îți asigură o măcinare precisă pentru prepararea băuturilor pe bază de espresso. Sistemul Smart Tamping Station va presa în mod corect doza de cafea pentru o extracție optimă a aromei. Cu My LatteArt vei putea spuma manual laptele pentru a realiza o băutură cremoasă.
Ce tipuri de băuturi poți prepara cu un espressor manual cu râșniță?
Băuturile obținute la un espressor manual cu râșniță sunt similare cu oricare alt espressor, singurul avantaj fiind cel al controlului asupra procesului de extracție. Acest aspect te ajută să obții extracții dintre cele mai bune și corecte, prin posibilitatea de ajustare a unor parametrii precum cantitatea de cafea folosită, cantitatea de cafea extrasă, temperatura, volumul de apă care trece prin cafea, presiune, grad de măcinare și puterea de tampare. Uite și câteva băuturi
pe care le poți prepara la un espressor manual.
Espresso. Extracțiile de espresso le poți personaliza în ristretto, espresso single sau espresso dublu. Toate aceste 3 băuturi pot fi obținute în mod similar din 18-20 grame de cafea măcinată cu un timp de extracție de 15 secunde pentru ristretto, 26-30 secunde pentru single sau dublu.
Espresso Tonic. Transformă un espresso, fie el single sau dublu, într-o băutură de vară combinându-l cu apa tonică preferată și gheață.
Mocha. O băutură dulce cu un echilibru între gustul intens de cafea și aroma dulce a ciocolatei și a laptelui. Într-o ceașcă de cappuccino pune două-trei tablete de ciocolată artizanală cu un procent cât mai mare de cacao și extrage un espresso single peste. Astfel ciocolata se va topi în contact cu cafea. Adaugă și laptele frotat ca textura unui cappuccino și servește.
Întrebări frecvente despre espressoarele manuale cu râșniță
Cu ajutorul unui tehnician. Râșnitele integrate sunt greu de curățat în interiorul cuțitelor, de
aceea este nevoie de ajutorul unui tehnician pentru a dezansambla corect și recalibra cuțitele.
Parametrii corecți recomandați de SCAA pentru a obține un espresso de 40 ml sunt: 18-20 grame cafea rașnită, timp de extracție între 26-30 secunde, temperatura ideală 90-94 grade și presiunea în boiler de 9 bari.
Prețul minim al unui espressor cu râșniță integrată pornește de la 1000 lei, cele profesionale ajungând până la 2000 lei în medie.
Toate espressoarele cu râșniță integrată au și un tamper incorporat. Acesta se folosește pentru a presa cafeaua din portafiltru, pas obligatoriu în obținerea unui espresso.
Majoritatea espressoarelor manuale pot fi lăsate pornite, însă recomandarea este să fie oprite. Timpul de așteptare pentru a ajunge la temperatura ideală este de 10-15 minute.