Comparație mărci de espressoare automate

Expansiunea pe care o are comunitatea băutorilor de cafea se reflectă tot mai mult în calitatea aparatelor pe care diferite branduri le oferă. Fiecare în parte se diferențiază într-un anume mod, iar asta nu poate decât să fie în avantajul consumatorilor.

Când vorbim despre un espressor automat și asociem un anume brand e foarte probabil să avem deja în minte un design sau o caracterisica definitorie. Am pregătit aici o listă cu cele mai cunoscute branduri care oferă espressoare automate și ce anume le diferențiază.

De’Longhi

Focusul principal al brandului: design-ul. Gama de espressoare automate pe care le oferă De’longhi sunt foarte cunoscute pentru longevitatea pe care o au în piață, fiind prezenți de mai bine de 30 ani în producția de aparate pentru prepararea cafelei. Low budget sau premium, espressoarele automate pe care le dezvoltă De’longhi au că focus design-ul, dovada fiind succesul de care se bucură seria de espressoare Artista De’Longhi sau chiar premiul Red Dot Design Award obținut pentru linia Esclusivo.

Phillips

Focusul principal al brandului: simplitate. Cunoscuți pentru simplitate, espresoarele automate dezvoltate de Philips se poziționează mai degrabă în zona middle budget încercând să ofere calitate și simplitate prin tehnologia pe care o folosesc. Philips sunt, probabil, cei mai cunoscuți pentru inovația LatteGo care oferă posibilitate oricărui consumator să obțină o textură cremoasă a laptelui la o simplă apăsare de buton pe lângă turnarea automată în ceașcă

Krups

Principalul focus: rapiditate. Espressoarele automate Krups concepute sub influența designului nemțesc se focuseaza pe rapiditate și comenzi intuitive. De aceea au dezvoltat un sistem numit Krups Quatro Force care râșnește cu 20% mai repede decât o râșnita obișnuită, tampează, percolează și extrage într-un timp mai scurt decât alte espressoare din aceeași gamă. La rapiditate contribuie și boilerul fabricat din cupru care ajută la optimizarea timpului de încălzire a aparatului.

Saeco

Principalul focus: tehnologie de curățare. Deși espressoarele automate Saeco au fost achiziționate în iulie 2009 de către compania Philips, acestea și-au păstrat până în prezent propria identitate. Saeco folosește o tehnologie inovativă precum sistemul Aqua Clean care filtrează apa atât de bine încât poți prepara până la 5000 de cafele fără să fie nevoie de decalcifiere sau HygieSteam, un sistem care îndepărtează în mod automat 99,99% din reziduurile de lapte. Datorită acestora, gama Saeco se poziționează în topul celor mai orientate branduri către igienizarea espressoarelor automate care, de altfel, sunt cunoscute ca fiind aparate greu de curățat.

Miele

Principalul focus: aroma. Miele are un sistem brevetat numit CoffeeSelect care permite ca espressoarele lor automate să aibă mai multe recipiente pentru cafeaua boabe. În acest fel există posibilitatea de a avea mai multe cafele diferite pentru a obține mai multe arome în funcție de băutură preparată. Tot Miele are și o tehnologie de a programa prepararea cafelei direct din telefon. Cu o simplă aplicație numită MobileStart poți porni prepararea unei cafele de oriunde, chiar și dinainte să te ridici din pat.

Smeg

Principalul focus: design-ul. Smeg este o companie cunoscută pentru design-ul retro pe care îl are în dezvoltarea diverselor aparate, dar și pentru gama luxury pe care o oferă. Espressoarele automate Smeg sunt minimaliste, cu design retro, fabricate cu aluminium și folosesc tehnologia OneTouch pentru prepararea cafelei. Anumite modele pot fi chiar incorporabile, un aspect deosebit pentru bucătăriile cu un design aparte.

Melitta

Principalul focus: inovație. Melitta este un brand specializat în fabricarea atât a espressoarelor, cât și a diferitelor componente și accesorii pentru prepararea cafelei. Espressoarele automate Melitta sunt accesibile că preț, majoritatea fiind între 1000-2000 lei, iar cele mai scumpe nu depășesc 5000 lei. Deși Melitta este un brand cunoscut pentru inovație în fabricarea componentelor pentru prepararea cafelei la filtru, excelează și în zona espressoarelor, adesea fiind asemănate cu gama De’longhi.

Ce marcă de espressor automat să aleg?

Dacă ești în poziția de a decide ce espressor automat să alegi, răspunsul depinde în totalitate de nevoile pe care le ai. Ce anume e important pentru tine? Design-ul? Rapiditatea? Prețul? Fiecare brand menționat oferă o multitudine de modele, fiecare cu funcții diferite sau speciale.

Important este că rezultatul din ceașcă să fie unul corect și satisfăcător, iar asta depinde atât de calitatea boabelor de cafea, dar și de espressorul potrivit.Citește și...