Comparație mărci aparate de cafea cu capsule

Rapiditatea, comoditatea și simplitatea sunt printre cele mai căutate criterii când vine vorba de achiziționarea oricărui aparat pentru casă. Espressoarele cu capsule au prins avânt în ultima vreme fiind foarte compacte, simple, rapide și cu rezultate potrivite pentru aproape orice consumator de cafea.

Alegerea unui espressor cu capsule nu depinde neapărat de tehnologia folosită întrucât aceasta e simplă și intuitivă. Mai degrabă depinde de compatibilitatea capsulelor pe care le vei folosi, calitatea acestora și cât de largă este plaja de posibilități. Uite o listă cu cele mai cunoscute branduri producătoare de espressoare cu capsule.

De’Longhi

Cunoscuți pentru atenția asupra design-ului, De’longhi produce espressoare cu capsule pentru compania Nespresso, ceea ce înseamnă că toate aparatele fabricate de aceștia ar trebui să se potrivească cu gama de capsule oferite de Nespresso. Cele mai populare modele sunt cele din gama Lattissima care combină extracția obținută din capsule cu un recipient special pentru spumarea laptelui permițând obținerea băuturilor precum cappuccino, latte sau flat white.

Bosch

Espressoarele cu capsule fabricate de Bosch sunt complet diferite și separate de lumea Nespresso. Bosch este un producător de electrocasnice foarte cunoscut, de aceea și-a creat propria linie de espressoare. Toate aparatele Bosch folosesc capsule de dimensiuni diferite și sunt compatibile doar cu gama de capsule Tassimo Pods, produse tot de același brand. Sunt foarte accesibile ca preț, însă sunt limitate la o singură gamă de capsule.

Nespresso

Nespresso a revoluționat piața de espressoare cu capsule fiind și cei care au beneficiat de patentarea tehnologiei până în 2012 când aceasta a expirat. După expirarea patentului multe alte companii au început să dezvolte capsule și aparate compatibile cu marca Nespresso, marcă deținută în prezent de grupul Nestle. Espressoarele lor se găsesc aproape în orice zonă de preț, iar gama de capsule compatibile cu acestea este una impresionantă.

Krups

Krups este un alt brand care fabrică espressoare cu capsule pentru Nespresso ca producător independent, prin urmare majoritatea sunt compatibile și cu capsulele acestora. Nu există vreo diferență de funcționalitate între espressoalele Krups și cele Delonghi, singurele diferențe sunt cele de design precum poziționarea butoanelor, culoare, aspect și preț. Krups oferă preturi mai accesibile în comparație cu Delonghi care pentru a se diferenția își folosește propriul stil de design.

Tchibo

Tchibo este un brand cunoscut în mare parte pentru gama de cafea măcinată sau boabe pe care o oferă, cu o longevitate de mai bine de 70 ani în piață. În ultimii ani au început să diversifice gama de produse cu capsule și espressoare pentru acestea. Espressoarele lor sunt foarte accesibile ca preț, ușoare și compacte și folosesc propria gamă de capsule. Puțini stiu însă că pe lângă gama de capsule proprie pe care o oferă Tchibo, mai sunt compatibile și capsulele Caffilaty.

Ce marcă de espressor cu capsule să aleg?

În materie de espressoare cu capsule se recomandă întotdeauna ca acestea să poată fi compatibile cu o gamă cât mai largă de capsule pentru a putea beneficia de diversitatea de arome pe care piața o oferă. Limitarea la doar anumite capsule nu poate decât să îngusteze diversificarea aromelor, deși majoritatea brandurilor oferă posibilități variate.