Cel mai bun aparat de cafea cu capsule

Compact, ușor de manevrat și intuitiv, espressorul cu capsule este o alegere potrivită atât pentru spații mici, cât și pentru cei care sunt în căutare de simplitate. Aceste aparate sunt concepute special pentru a obține o băutură cu minim de efort și resurse.

Top 3 cel mai bun espressor cu capsule

 • presiunea sistemului de 15 bar
 • funcție eco
 • rezervor de 1,2 l
Cel Mai Bun DeLonghi Vertuo
 • design plăcut
 • fiabil
 • rezervor de 1,1 l
Premium Lavazza Blue
 • design sofisticat
 • puternic
 • simplu de folosit

Avantaje și dezavantaje ale unui espressor cu capsule

Nu toată lumea își dorește să exploreze lumea cafelei și să participe în procesul de preparare.

Probabil că din acest motiv, gama de espressoare cât mai automate și intuitive au devenit aproape o necesitate în spații mici, birouri și bucătăriile celor comozi. Dar hai să vedem cu ce serie de avantaje și dezavantaje vin la pachet aceste espressoare la care totul se prepară dintr-o capsulă compactă.

Avantaje

 1. Evident, comoditatea. Începem lista avantajelor cu cel mai evident aspect.
 2. Espressoarele cu capsule sunt cele mai comode și simple aparate de folosit pentru a prepara cafea. Cu doar o capsulă și o apăsare de buton obții o băutură în mai puțin de 1 minut.
 3. Compact. Un aparat cu capsule are dimensiuni mici în comparație cu alte tipuri de espressoare, ceea ce îl face perfect și pentru cele mai mici spații.
 4. Nu are nevoie de accesorii. Tot ceea ce vei avea nevoie pentru a prepara o cafea la acest tip de aparate este ceașcă preferată.
 5. Sunt mai prietenoase cu bugetul, astfel de aparate având o inginerie simplă. Se elimină și necesitatea unei râșnite, fie separată, fie incorporată.
 6. Nu este nevoie să înveți nimic despre aparat sau procesul de preparare. Totul se întâmplă la o apăsare de buton.
 7. Nu există riscul ca boabele de cafea să își piardă din arome și proprietăți dacă nu este consumată în timpul recomandat. Capsulele își păstrează prospețimea indiferent dacă sunt folosite sau nu, cafeaua din interior fiind sigilată în vid.

Dezavantaje

 1. Gama de băuturi pe care o vei obține vă depinde, în mare parte, de gama de capsule.
 2. Nu toate capsulele pe care le vei găsi pe rafturile din magazine vor fi compatibile cu aparatul pe care îl ai. De aceea este recomandat să alegi unul la care poți folosi o gamă cât mai largă de capsule.
 3. Nu vei putea obține crema unui cappuccino la un aparat care nu are și rezervor de frotare a laptelui. De cele mai multe ori vei obține un latte dintr-o capsulă care conține și lapte.

Modele espressor cu capsule

Dacă ești în căutarea unui espressor automat de cea mai înaltă calitate și cu cele mai bune caracteristici, vei dori să cumperi aparatul Bosch Espressor Tassimo. Acesta prepară o gamă variată de băuturi, în mod rapid și ușor, doar cu o atingere. Este potrivit pentru toate tipurile de căni datorită suportului ajustabil. Un alt avantaj îl reprezintă programul automat de decalcifiere ce economisește timpul de curățare, iar cel mai important este modul de economisire a energiei, ce îl face practic și comod.

Verifică Preț Bosch Espressor automat Tassimo Suny TAS 3203, 1300 W, 0.8 l, Tehnologie INTELLIBREW, SmartStart, T-discuri, Rosu
Tchibo Cafissimo mini Midnight Black espressor capsule
Tchibo Cafissimo mini Midnight Black espressor capsule
 • Rezervor de apă detașabil
 • Programare individuală a cantității de apă
 • Recipient integrat de colectare a capsulelor
 • Sistem de presiune pe 3 nivele
 • Tăviță ajustabilă
Vezi Prețul Video

Cu acest model de espressor te vei bucura de o ceașcă perfectă de espresso, caffè crema, cafea la filtru sau chiar ceai, printr-o simplă apăsare de buton. Aparatul este dotat cu un sistem de presiune pe 3 nivele, astfel încât să poți obține rapid și simplu băutura preferată. Tăvița pe care îți vei așeza ceașca este ajustabilă pentru a putea amplasa mai multe tipuri de recipiente. Rezervorul de apă are o capacitate de 650 ml și avantajul de a fi detașabil, astfel încât să îl poți umple cu ușurință.

Verifică Preț Tchibo Cafissimo mini Midnight Black espressor capsule

Espressor Nespresso by De’Longhi Essenza Mini Green EN85.L, 19 bari, 1260 W, 0.6 l, Verde + 14 capsule cadou. Unindu-se într-un design nou și surprinzător tehnologia de ultima generație și expertiza la cel mai înalt nivel, care au consacrat espressoarele Nespresso în intreaga lume, a fost creat cel mai compact aparat de cafea de până acum. Espressorul Nespresso Essenza Mini se remarcă printr-un design inovator, compact, cu linii fine, minimaliste și o amprentă minusculă, ce se va integra perfect în orice bucătărie sau birou.

Verifică Preț Espressor Nespresso by De’Longhi Essenza Mini Green EN85.L, 19 bari, 1260 W, 0.6 l, Verde + 14 capsule cadou
Espressor Bosch Tassimo Vivy II TAS1407, 1300w, 3.3 bar, 0.7l , autocuratare si decalcifiere, capsule, Crem
Espressor Bosch Tassimo Vivy II TAS1407, 1300w, 3.3 bar, 0.7l , autocuratare si decalcifiere, capsule, Crem
 • Funcție de autocurățare
 • Rezervor de 0,7 l
 • Presiunea sistemului de 3,3 bar
 • Reumplere ușoară
 • Dimensiune redusă
Vezi Prețul Video

Cafeaua a devenit deja rutina ta zilnică, însă te-ai plictisit de cozile de la magazinele de cafea? Espressorul Bosch Tassimo îți simplifică viața și îți economisește timpul pierdut la coadă! Este un aparat compact și ergonomic, ce funcționează pe bază de capsule. Dimensiunile sale reduse și multitudinea de băuturi ce le poți prepara, îl fac practic și interesant. Mai dispune și de funcțiile de autocurățare, de economisire a energiei și de decalcifiere, ce îl fac perfect și te scapă de griji în plus!

Verifică Preț Espressor Bosch Tassimo Vivy II TAS1407, 1300w, 3.3 bar, 0.7l , autocuratare si decalcifiere, capsule, Crem
Tchibo Cafissimo Easy Grey espressor capsule
Tchibo Cafissimo Easy Grey espressor capsule
 • Silențios
 • Rapid
 • Economic
 • Design plăcut
 • Practic
Vezi Prețul Video

O cafea bună, aromată și savuroasă este ingredientul de succes al unei zile perfecte. Acest espressor Tchibo Cafissimo are un sistem inovativ și eficient de preparare al cafelei, care cu siguranță te va impresiona. Aparatul dispune de trei niveluri de presiune pentru espresso, cafea crema respectiv cafea lungă, astfel poți personaliza în funcție de preferințe băutura dorită. Printr-o simplă apăsare de buton, cafeaua este gata preparată și nu trebuie să îți faci griji de uiți să închizi aparatul, pentru că acesta se va opri singur după doar 9 minute.

Verifică Preț Tchibo Cafissimo Easy Grey espressor capsule
Krups Infinissima
Krups Infinissima La Buget
 • Presiunea sistemului de 15 bar
 • Funcție eco
 • Rezervor de 1,2 l
 • Design elegant
 • Silențios
Vezi Prețul Video

Cu acest espressor vei putea prepara băuturi profesionale, însoțite de o spumă catifelată, datorită sistemului său de înaltă presiune, de până la 15 bar. Tot ce ai de făcut este să introduci capsula în aparat și să selectezi una dintre cele peste 30 de băuturi oferite de către aparat precum espresso, cappuccino latte macchiato sau chiar ciocolată caldă, ceai și băuturi reci. Beneficiază de un rezervor pentru apă de 1,2 l și de o tăviță cu înălțime ajustabilă pe 3 nivele, pentru ca tu să îți poți prepara băuturile fără griji.

Verifică Preț Krups Infinissima
DeLonghi Vertuo
DeLonghi Vertuo Cel Mai Bun
 • Design plăcut
 • Fiabil
 • Rezervor de 1,1 l
 • Presiunea sistemului de 19 bar
 • Mod eco
Vezi Prețul Video

Cafeaua a devenit indispensabilă în viața ta și dorești ca diminețile tale să devină și mai savuroase? Aparatul de cafea DeLonghi Vertuo se descurcă perfect cu această misiune! La un preț avantajos, obții un barista digital ce realizează băuturi de înaltă calitate. Este o mașină compactă, ergonomică și fiabilă, ce economisește spațiul din bucătărie. Are un sistem de pregătire a băuturilor performant și rapid pe bază de capsule și nu trebuie să îți faci griji de curățirea acestuia încât este automată.

Verifică Preț DeLonghi Vertuo
Lavazza Blue
Lavazza Blue Premium
 • Design sofisticat
 • Puternic
 • Simplu de folosit
 • Eficient
 • Util
Vezi Prețul Video

Dacă ești în căutarea celui mai performant espressor, alegerea perfectă este Lavazza Blue. Aparatul de cafea este cea mai recentă inovație în lumea cafelei și funcționează pe bază de capsule. Datorită design-ului modern este perfect pentru spațiile de dimensiuni mici. Modern, compact și elegant, se potrivește perfect în orice bucătărie. Interfața de comandă este cu butoane și timpul de încălzire este unul rapid, funcționează cu o putere nominală de 1250 W, ce îl clasifică ca fiind practic și ergonomic.

Verifică Preț Lavazza Blue

Alegerea celui mai bun espressor cu capsule pentru tine

Dacă ai ajuns la concluzia că un espressor cu capsule este cel mai potrivit pentru tine atunci pentru a face o alegere potrivită este necesar să urmărești câteva aspecte importante. Uite o listă cu câteva dintre acestea care te pot ajuta să faci o alegere corectă.

Tipuri de capsule

Desi există o gamă foarte diversă de capsule, acestea trebuie să fie compatibile cu aparatul pe care îl alegi. Uite o listă cu cele mai populare și consumate capsule pe care le poți găsi aproape oriunde.

Nespresso Original Pods

Aceste capsule sunt compatibile nu doar cu marca de bază, ci și cu unele modele Delonghi sau Breville. Au o dimensiune de 37mm lungime și 30 mm înălțime și se găsesc în zeci de variante.

Inclusiv cea eco-friendly a capsulelor sunt compatibile cu toate modelele la care se pretează aceste dimensiuni. În medie, prețul unei singure capsule Nespresso este de 3 lei.

Caffitaly

Un alt tip de capsule care sunt compatibile cu mai multe modele de espressoare sunt cele de la Caffitaly. Au o dimensiune de 45 mm lungime și 25 mm înălțime și sunt potrivite cu anumite modele Gaggia. în medie, o singură capsulă Caffilaty costă între 1.5 si 2 lei.

ESE Pod/Pad (Easy Serving Espresso)

Acestea sunt printre cele mai consumate tipuri de capsule. Au aspectul unor pliculețe de ceai cu o lungime de 44 mm și sunt compatibile cu o multitudine de branduri precum Nuova Simonelli, Delonghi, Gaggia, Breville, Krups, Saeco sau Rancilo. Datorită formei de puc și materialul de hârtie din care sunt fabricate, acestea pot fi folosite și la espressoarele manuale în portafiltru.

Capsulele de tip ESE pods sunt printre cele mai prietenoase cu bugetul. Prețul unei singure capsule pornește de la 0.5 bani și poate ajunge la 2 lei în cazul unei cafele de calitate.

Sealpod

Aceste tipuri de capsule sunt produse din oțel inoxidabil și sunt concepute pentru a fi reutilizate. În cazul acestora, cafeaua fie este cumpărată, măcinată separat și introdusă manual în capsulă, fie se achiziționează capsule de tip ESE Pod cu dimensiunile aferente.

Funcții importante

Dacă ai luat o decizie bazată pe ce tipuri de capsule vei folosi, dar încă nu te-ai decis care model ți se potrivește, uite câteva funcții importante pe care să le ai în vedere.

 1. Capacitatea rezervorului. În funcție de model acesta poate avea între 0.5L și 1.5L. Dacă vei folosi aparatul într-un spațiu de birou atunci cel cu rezervorul mare este mai potrivit pentru a evita eventualele probleme cu umplerea rezervorului.
 2. Temperatura. Modelele clasice și low budget vor atinge foarte ușor 100 grade datorită materialelor de producție ieftine (plastic sau oțel inoxidabil). Cele mai perfomante tind să păstreze o temperatură mai joasă și constantă.
 3. Presiunea. Cele low budget vor atinge cu ușurință 15 bari. Această presiune este mult prea mare pentru a putea obține, chiar și dintr-o capsulă, o cafea bună. Recomandarea este ca aparatul să aibă funcția de a prepara cafeaua la 10 bari.
 4. Rezervor lapte. Anumite modele vin la pachet și cu un milk frother. Acesta este un aparat mic ca o carafă cu un buton de frotare potrivit pentru cei care vor să obțină o cafea cu o cremă de lapte densă.

Brand

Fie că ai un brand preferat, fie că ai alte criterii, trebuie să știi că toate oferă aparate de la low budget până la super perfomante. Diferență esențială de care să ții cont este compatibilitatea și gama de capsule pe care fiecare brand îl oferă.

Tipuri de băuturi pe care le poți prepara la un espressor cu capsule

În funcție de espressorul pe care l-ai ales, varietatea de băuturi pe care le poți obține diferă. Cele low budget tind să ofere doar opțiuni precum espresso și lungo, în timp ce modelele mai scumpe oferă diferite dimensiuni ale băuturilor sau chiar rezervor de lapte pentru spumare. Există și varianta capsulelor care au în compoziție arome precum caramel, vanilla latte sau chiar decaf.

Întreținerea unui espressor cu capsule

Spre deosebire de alte tipuri de espressoare, acesta se curăță mult mai ușor datorită faptului că reziduurile de cafea rămân în interiorul capsulei.

Operațiunea de curățare este una foarte simplă. După fiecare folosire se umple rezervorul cu apă și se apasă oricare buton de extracție astfel încât toată apa din rezervor să treacă prin sistemul de extracție.

Ocazional se va face o decalcifiere cu o soluție fie pudră, fie lichidă, adesea recomandată de producător. Instrucțiunile de operare a unui program de decalcifiere se găsesc la producător și este un procedeu simplu.

Întrebări frecvente despre espressoarele cu capsule

De câte ori pot folosi o capsulă?

O capsulă se poate folosi o singură dată pentru a extrage conținutul acesteia. Nu se recomandă folosirea de mai multe ori a unei capsule de unică folosință.

Câte grame de cafea sunt într-o capsulă?

În funcție de dimensiunea acesteia între 7 și 10 grame. Capsulele de tip ESE tind să aibă o cantitate mai mare decât celelalte tipuri.

Care este diferența dintre capsule și pods?

Capsulele sunt fabricate din plastic, au formă cilindrică, iar cafeaua este sigilată în vid. Cele de tip pods sunt fabricate din hârtie, au o singură doză și pot fi folosite și la espressoarele manuale în portafiltre.

Poți obține și espresso și lungo din aceeași capsulă?

Da. Dintr-o capsulă poți alege să prepari o extracție scurtă sau o extracție lungă. Diferența o va
face cantitatea de apă care va trece prin capsulă.

De ce nu trece apa prin capsulă deși aparatul scoate zgomot?

Aceasta este o eroare comună la acest tip de espressoare. Cauza acesteia este o bulă de aer
blocată în interiorul țevii de apă. Scoate capsula din aparat și pornește o extracție lungă pentru
a împinge bula de aer fără a exercita o presiune în grup.