Cea mai bună cafetieră cu presă franceză

Cafetiera cu presă franceză sau French Press, cum mai este denumit, este una dintre cele mai utile accesorii pe care le poți avea în bucătărie. Pe lângă o cafea delicioasă pe care o poți prepara foarte ușor, aceasta are multe alte întrebuințări.

Top 3 cea mai bună presă franceză

De ce să alegi o cafetieră cu presă franceză?

French Press-ul este o metodă foarte bună de a prepara un filtru. Are multe avantaje față de alte metode de preparare. Iată o listă cu cele mai mari avantaje ale cafetierei cu presă franceză și de ce alegere uneia este o opțiune potrivită în bucătărie.

 1. Nu e nevoie de filtru de hârtie. Un avantaj foarte important pentru cei care nu vor să achiziționeze pentru fiecare cafea preparată un filtru.
 2. Cafeaua nu intră în contact cu hârtia. Acesta este un plus atunci când vrei să obții o cafea cu un spectru larg de arome. Hârtia absoarbe majoritatea uleiurilor din cafea, iar acestea sunt o sursă importantă de arome.
 3. Nu necesită electricitate pentru a obține o cafea.
 4. Este un obiect portabil. Îl poți lua cu tine oriunde pentru a prepara o cafea delicioasă.
 5. Necesită doar câțiva pași simpli pentru a obține o cafea bună în comparație cu alte metode de preparare a cafelei.
 6. Este foarte accesibilă la preț.

Modele cafetiere cu presă franceză

Presa franceza 450ml TIMEMORE
Presa franceza 450ml TIMEMORE
 • Capacitate de 450 ml
 • Plunger din oțel inoxidabil
 • Corp din oțel inoxidabil
 • Simplu de utilizat
 • Design minimalist
Vezi Prețul

Această presă franceză cu design minimalist se va încadra perfect în bucătăria ta. Este confecționată din materiale de calitate și este ideală pentru prepararea ceaiului sau a cafelei. Are o capacitate de 450 ml și vasul confecționat din sticlă borosilicată ce rezistă la temperaturi cuprinse între -30 și +200 grade Celsius. Plungerul este dotat cu o sită de înaltă densitate, realizată din oțel inoxidabil care te va ajuta să separi cu ușurință zațul de cafea sau frunzele de ceai. Este foarte ușor de folosit și compactă.

Verifică Preț Presa franceza 450ml TIMEMORE
French Press pentru ceai și cafea Bambum Taşev Holmes, 350 ml, arămiu deschis
French Press pentru ceai și cafea Bambum Taşev Holmes, 350 ml, arămiu deschis
 • Capacitate de 350 ml
 • Plunger din oțel inoxidabil
 • Design plăcut
 • Corp din sticlă termorezistentă
 • Mâner rezistent
Vezi Prețul

Presa franceză Bambum Taşev Holmes poți da frâu liber imaginației în ceea ce privește băutura ta preferată. Această cafetiera îți va pune un zâmbet pe buze și îți va contura atmosfera caldă și veselă pe care ți-o dorești în bucătărie. Având o capacitate de 350 ml cafetiera este numai bună pentru cană de ceai mare sau pentru două cafele scurte, dar cu gust intens. Are atât pistonul cât și sita realizate din oțel inoxidabil de calitate care îți vor asigura un număr mare de cafele, cu o minimă mentenanță partea ta.

Verifică Preț French Press pentru ceai și cafea Bambum Taşev Holmes, 350 ml, arămiu deschis
Filtru Cafea, Barista Ambition
Filtru Cafea, Barista Ambition
 • Capacitate de 1000 ml
 • Corp din sticlă termorezistentă
 • Sită din oțel inoxidabil
 • Convenabil și practic
 • Design minimalist
Vezi Prețul

Cafetiera pentru ceai și cafea Barista Ambition nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie dacă vrei să savurezi în fiecare dimineață o băutură caldă de calitate. Are o capacitate de 1000 ml și este realizată din sticlă borosilicată care rezistă la temperaturi foarte ridicate, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji că se va sparge când dormi apă fierbinte în ea. Atât pistonul, cât și sita sunt confecționate din oțel inoxidabil de calitate, care împiedică trecerea zațului de cafea sau a frunzelor de ceai.

Verifică Preț Filtru Cafea, Barista Ambition
Presa Cafea Ceai inox 600 ml Berlinger Haus
Presa Cafea Ceai inox 600 ml Berlinger Haus La Buget
 • Capacitate de 600 ml
 • Design minimalist
 • Manevrare simplă
 • Corp din sticlă borosilicată
 • Potrivită pentru ceaiuri și cafea
Vezi Prețul

Această presă este perfectă pentru a fi folosită atât pentru prepararea ceaiului cât și a cafelei. Cu presa Berlinger Haus vei avea parte de un gust desăvârșit al băuturii preferate. Această presă este prelucrată în Franța, fiind confecționată din sticlă borosilicată, cu grosimea de 1,8 mm, care rezistă la temperaturi de până la 180 grade Celsius. Plungerul este realizat din oțel inoxidabil de calitate, care te va deservi pentru o bună perioadă de timp. Presa este foarte ușor de manevrat și de întreținut.

Verifică Preț Presa Cafea Ceai inox 600 ml Berlinger Haus
Glaswerk Ristretto presa franceză
Glaswerk Ristretto presa franceză Cel Mai Bun
 • Ușor de folosit
 • Elegantă
 • Volum de 1 l
 • Sistem de filtrare din oțel inoxidabil
 • Mâner din lemn de nuc
Vezi Prețul

Presa franceză Glaswerk Ristretto Te va ajuta să te bucuri de o aromă minunată a cafelei proaspete în fiecare dimineață. Acest aparat de făcut cafea elegant îți va oferii cele mai bune rezultate datorită ușurinței sale de utilizare. Având un volum de 1 l poți prepara până la cinci căni de cafea dintr-o singură încărcare, iar tija de filtru extra lungă, realizată din oțel inoxidabil, îți va permite să împingi zațul de cafea suficient cât să pregătești și un volum mai mic, de una sau două câini. Vasul este fabricat din sticlă borosilicată rezistentă la căldură.

Verifică Preț Glaswerk Ristretto presa franceză
Cafetiera cu presa franceza 6 cesti VonShef
Cafetiera cu presa franceza 6 cesti VonShef Premium
 • Capacitate de 650 ml
 • Piston din oțel inoxidabil
 • Elegantă
 • Perete dublu termoizolant
 • Finisaj din oțel inoxidabil
Vezi Prețul

Indiferent dacă îți place să îți prepari singur ceaiul preferat sau cafeaua, în fiecare dimineață, această cafetieră cu presă franceză reprezintă cea mai bună soluție. Această cafetieră este realizată din materiale de o calitate excelentă, beneficiind de un design și o fiabilitate foarte bune. Cafetiera Vonshef este foarte practică și elegantă, reprezentând un accesoriu de nelipsit din bucătăria ta. Este dotată cu un perete dublu termoizolant pentru a-ți menține cafeaua mai caldă cât mai mult timp.

Verifică Preț Cafetiera cu presa franceza 6 cesti VonShef

Cum se prepară cafeaua la o cafetieră cu presă franceză?

Procesul de preparare este extrem de simplu. Vei avea nevoie doar de rația potrivită între apă și cafea. Recomandarea făcută de SCAA este de 1:12, ceea ce înseamnă că pentru fiecare gram de cafea este nevoie e 12 ml de apă. Exemplu: dacă folosim 20 grame de cafea vom avea nevoie de 360 ml de apă.

 1. Pune cafeaua în cafetieră.
 2. Adaugă apă încălzită la o temperatură de maxim 95 grade.
 3. Pune capacul și lasă cafeaua să se infuzeze 4 minute.
 4. Apasă filtrul de metal pentru a separa cafeaua de zaț.
 5. Toarnă în ceașcă preferată imediat pentru a evita supraextracția.

Întreținerea și curățarea unei prese franceze

Pentru a obține băuturi cât mai bune este recomandat ca după fiecare cafea să se curețe riguros. Partea avantajoasă este că presa franceză se curăță foarte ușor și rapid. Cum se face?

 • Scoate partea superioară a french press-ului.
 • Cu o mână ține capătul superior al capacului și cu cealaltă mână desfiletează partea
  inferioară (cea a filtrului). Vei observa că se deșurubează și separă în mai multe piese.
 • Curăță-le riguros pe toate, cafeaua rămâne uneori între piese.
 • Asamblează-le.

Dacă prepari și alte băuturi în cafetieră, asigură-te că vei curăța fiecare piesă pentru a nu compromite gustul următoarelor băuturi.

Ce băuturi poți prepara la presa franceză?

Așa cum menționam în prima parte a acestui articol, presa franceză este un accesoriu absolut necesar în bucătărie. Pe lângă cafea poți prepara și alte băuturi.

 1. Lapte spumă. Presa franceză este un înlocuitor ideal al steamerului de la espressor. Poți obține o cremă perfectă pentru cappuccino fără să fie nevoie de un espressor.
 2. Infuzii de ceai. Poți prepara cu ușurință infuzii de ceai sau plante în același mod în care prepari și cafeaua.
 3. Ciocolată caldă. Dacă vrei să obții o ciocolată caldă cu o textură spumoasă așa cum găsești în cafenele, o poți face foarte ușor la presa franceză. Pune ingredientele în presă și agită de sus în jos filtrul pentru a obține acea spumă.
 4. Cold Brew. Nu ai nevoie de recipiente speciale pentru a prepara cold brew daca ai un french press în bucătărie. Pune în cafetieră ingredientele pentru cold brew și ține-l la frigider cât este nevoie.

Întrebări frecvente despre presa franceză

Ce grad de măcinare se folosește la cafetiera cu presă franceză?

Grosieră (coarse). Pentru a obține o băutură bogată e nevoie de o măcinătură coarse și un timp de extracție mai mare (4-6 minute). Există totuși rețete care se prepară cu o măcinătură medie spre grosieră, ceea ce nu este greșit.

De ce cafeaua obținută nu are gust?

Se întâmplă adesea, mai ales la început, ca rația să nu fie corectă pentru tipul de cafea. Asigură-te că ajustezi parametri precum cantitatea cafelei, temperatura apei, timpul de extracție și măcinătură.

De ce French Press-ul are nevoie de mai multă cafea decât alte metode de preparare?

Pentru că în pașii de preparare nu se exercită nicio presiune asupra cafelei. Presiunea, fie ea și cea atmosferică sau gravitațională, ajută uleiurile și aromele să se extragă mai rapid, iar în cazul în care nu se exercită nicio presiune e nevoie de o cantitate mai mare de cafea.

Ce mărime a cafetierei ar trebui să achiziționez?

Majoritatea cafetierelor cu presă franceză se găsesc în 3 dimensiuni: 350ml, 1000ml și 1500 ml. În general, cea de 350 ml este mai potrivită pentru o singură ceașcă de cafea, lapte sau ciocolată caldă. În schimb cele de 1000 și 1500ml sunt potrivite pentru cold brew.

Pot încălzi apa direct în cafetieră?

Nu. Sticla din care este fabricată cafetiera cu presă franceză nu este rezistentă la foc, nici la cuptorul cu microunde. Cel mai recomandat este ca apa să fie încălzită separat în recipiente speciale.Citește și...